MAGİDER'den girişimcilere destek

Güncelleme Tarihi:

MAGİDERden girişimcilere destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 15:06

MAGİDER'den girişimcilere destek

Haberin Devamı

MANİSA Girişimciler Derneği (MAGİDER) ve İŞKUR Manisa İl Müdürlüğü işbirliğiyle açılan girişimcilik kursunu bitiren 25 girişimciye sertifikaları verildi. Yıl boyunca açtıkları kurslara katılan girişimcilerden yüzde 35'inin kendi işyerini açtığını açıklayan MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, yüzde 20'sinin de istihdam sağlar duruma geldiğini söyledi.

MAGİDER'de düzenlenen sertifika dağıtım törenine; İŞKUR Manisa İl Müdürü Sinan Aktaş, KOSGEB Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, MAGİDER yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı. Törende girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilirken, girişimci adayları hibe destek fonları hakkında bilgi aldı.

Programda konuşan KOSGEB Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, "Ülkemizin en büyük sorunu istihdam. Sizler kendi işinizi kuracaksınız, daha sonra kurduğunuz yerde yeni kişileri çalıştıracaksınız yeni istihdamlar oluşturacaksınız. Bizler KOSGEB olarak girişimcilere her zaman destek veriyoruz. Onların her zaman yanındayız. Kulaktan dolma bilgilerle değil, tamamen gerçek bilgilere ulaşabilecekleri bizlere başvurmalarını bekliyoruz" dedi.

Yıl içinde 3 adet sertifika eğitim programında 75 kişiye girişimcilik sertifikası verdiklerini aktaran MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, girişimci sayısını artırmak istediklerini ifade etti. Aloğlu, "Sertifikasını vermiş olduğumuz adaylarımızın şu ana kadar yüzde 35'i kendi işyerlerini açtı. Yüzde 20'si de istihdam sağlar duruma geldi. Hem bölgemizin hem de ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya başladılar. Girişimci sayısını daha da artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!