Mağdurları ateş bastı

Güncelleme Tarihi:

Mağdurları ateş bastı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 00:00

TOKİ’nin Yapracık konutlarından ev alan vatandaşlar, aylardır ısınamadıklarını gerekçe göstererek kamp ateşi yaktı. Mağdurlar, “Kış geldi doğalgazımız yok. Biz de her bölgede kamp ateşi yakıp öyle ısınacağız” dedi.

Haberin Devamı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) inşa edilen ve Ankara’nın yeni uydu kenti olarak lanse edilen Yapracık konutlarından ev alan vatandaşlar, aylardır ısınamadıklarını gerekçe göstererek kamp ateşi yaktı.
Teslim aldıkları evler için, “Enkazdan farksız” ifadesini kullanan Yapracıklılar, “Bu durum böyle devam ederse Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na kadar çıkacağız. Biz ayrıcalık değil, verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” dedi. Ateş yakarak eylem yapan gruba CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de destek verdi.

KIŞ ŞARTLARI KORKUTUYOR

Bölgede çocuklu aileler bulunduğunu söyleyen vatandaşlar, doğalgaz ile çalışan kazanların bir türlü yakılamadığını kaydetti. Mağdur olduklarını belirten Bahar Sencer adlı vatandaş, şunları söyledi:
“Okullar ne zaman açılacak bilen yok. Apartmanlarımızın çevresi inşaat atıklarıyla dolu. Verdiğimiz aidatların karşılığını almak istiyoruz. En önemlisi kış aylarından hastalanma ihtimali olan çocuklarımıza bir sağlık tesisi açılsın.”

Haberin Devamı

DUVAR ÖRMEKLE OLMUYOR

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Yapracık konutlarının TOKİ mağduriyet zincirinde yeni bir halka olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Türkiye’nin heryerinde olduğu gibi Ankara’da da TOKİ konutlarının sıkıntılarını görüyoruz. Oturulamayacak düzeyde evler teslim ederek insanlar mağdur ediliyor. İki duvar örüp üzerine çatı yapmakla ev ‘ev’ olmuyor. Kuzey Ankara Projesi’nde yanlış yapan TOKİ, ordaki mağdur olan vatandaşlara yeni evler yaparak mağduriyeti gidermeye başladı. Bu anlamda buradaki mağduriyetin de takipçisi olarak, konuyu TBMM gündemine taşıyacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!