Ördeğin kanatları

Eda Taşpınar’ın hayvanseverlerin büyük tepkisini çeken ördek kanatlı kıyafetinin taklit çıkması kafamı iyice karıştırdı.

Yok... İkoncan’ın taklitçi zihniyetine takılmadım. O bunu zaten hep yapıyor. Benim merak ettiğim Eda Hanım’ın eylem planı.

İkoncan ne demişti: "Nurettin (Hasman) bu ördeği avlanma mevsiminde vurmuştu. Etini yedik, tüylerini de bu şekilde değerlendirdim."

Eğer elbise taklitse Eda Hanım, ördeğin tüylerinden faydalanma kararını ne zaman aldı? Fashion TV’de Alexander McQueen’in 2008 koleksiyonunu mu izliyordu? Alexander McQueen’in koleksiyonunu bir moda dergisinde mi görmüştü? Ördeği ne zaman kesti? Fashion TV’yi izledikten sonra mı?

Belki de Eda Hanım, Fashion TV’deki defileyi izledi ve sevgilisine "Nurettin’ciğim şu kıyafeti çok sevdim. Haftaya ördek avlasana" dedi.

Yazı "Lost" dizisi tadında olacak ama belki de Eda Hanım’ın "Etini yedik, tüylerini de bu şekilde değerlendirdim" sözü tamamen bir kurmacaydı, eyleme espri katmak için söylenmişti.

Bu odayı görmek isteriz

Bu fotoğraf, Aktüel dergisinin Nazır Şentürk’ün "İstanbul Valileri" adlı kitabıyla ilgili yaptığı haberde yer aldı. Muhteşem bir oda değil mi?

Bu oda, Osmanlı’nın Báb-ı Ali binasında yer alıyor. Burayı son olarak Sadrazam Ahmet Tevfik Paşa kullandı, daha sonra da İstanbul Valiliği’ne tahsis edildi. Şimdilerde İstanbul Valisi Muammer Güler, makam odası olarak kullanıyor. Ben bir vatandaş olarak bu odayı gezmeyi çok isterdim. Türkiye’de Báb-ı Ali gibi kamu binası olarak kullanılan, müze olma kapasitesi yüksek birçok tarihi yapı var. Tamam bu görkemli yapılar, Osmanlı’dan gelen devlet geleneğinin bir devamıdır, Türkiye Cumhuriyeti’nin güç sembolleridir ve kamuya tahsis edildikleri için birçoğu bozulmadan bugünlere gelmiştir.

Tüm bu gerçeklere rağmen ben yine de bu yapıların müze olmaları gerektiğine inanıyorum.

Ancak bu inancım, Başbakan’ın "İstanbul’a özel tarihi eserlerimizin birçoğunu otellere çevirelim. Hem tarihimizi tanıtalım hem bu eserlerle yatak kapasitemizi artıralım" açıklamasından sonra hüsrana uğradı.

Sultanahmet’teki Bizans Sarayı’nı darmadağan eden de bir otel değil miydi? Tarihi yapılar sadece otel yaparak mı kurtarılır?

Kötü yönetici kalp hastası yapıyor

n Karolinska Üniversitesi Stres Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre kötü yöneticiler çalışanların kalp sağlığını etkiliyormuş. Kötü niyetli, beceriksiz bir yöneticinin erkeklerde kalp krizi riskini yüzde 60 oranında artırdığı, kadınlar da ise bu oranın daha düşük olduğu tespit edilmiş.

n Avrupa ve Amerika’da eğitim düzeyi arttıkça sigara kullanımı azalıyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin yaptığı araştırmaya göre ise Türkiye’de durum tam tersiymiş. Özellikle doktor, öğretmen ve akademisyenler çok sigara içiyormuş.

n İngiliz internet sitesi DatingDirect’in araştırmasına göre, erkekler ömürlerinin bir yılını kadın ’kesmek’le geçiriyormuş. Kadınlarda da durum pek farklı değil. Kadınlar çalışma saatlerinde her 14 dakikada bir seks düşünüyormuş.

Duyan yok mu? Ersoy çocuk istiyor

Bülent Ersoy’un son dönemde yaptığı birçok açıklama gündemi belirliyor. Ersoy, en son "Popstar Alaturka"da seyircilerin arasında oturan bir çocuğu yanına alıp "Allah bana her şeyi verdi bir evlat vermedi. Ben bir evlat istiyorum" dedi ve ağladı. İzleyiciler "Vah vah" dedi, basın ise haberi "Ersoy’un çocuk özlemi" ve benzeri klişe başlıklarla duyurmayı tercih etti.

Aslında Ersoy’un bu açıklaması da gündem yaratabilirdi. Daha ne olsun! Transseksüel divamız çocuk evlat edinmek istiyor, kanunlarımız ise bu işe ’hayır’ diyor.

Tabii Ersoy’un pembe nüfus cüzdanı sahibi olduğunu da unutmayalım!

Kim ne dedi

"Kesilecek ağaçlardan alacağınız bal 250 kilo. Firmaya okul yaptırtırız. İyi düşünün."

(AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Muğla’da maden çalışmalarına yeniden başlanması için halkı ikna etmeye çalışırken...)

n Mehmet Ali Birand: "Ben haberciyim. Beni eleştirenler ise dedikoducu."

n "Sen Balkan Harbi’ni görmüş insansın. Tasarrufu bilirsin diye çağırdık abi."

(Kadir Çöpdemir, programa neden çağrıldığını bilmeyen Müjdat Gezen’e bilgi verirken...)

n "Sonra haber yapmanıza gerek yok. Evliyken tam üç yıllık bir ilişkim oldu. Eşim de istediği adamla yatıyor."

(New York Valisi David Peterson, göreve başladığı ilk gün bu açıklamayı yaptı...)
Yazarın Tüm Yazıları