Yavuz Bingöl’ün yıldızı nerede

TV8’de yayınlanan "Güzel Şeyler" programında Yavuz Bingöl, sevgilisi Burcu Kara’nın kendisine doğum günü hediyesi olarak NASA’ya başvurup, bir yıldız aldığını ve o yıldıza "Yavuz Bingöl" isminin verildiğini açıklamış, hatta akşamları internete bağlanıp yıldızlarını izlediklerini söylemişti.

Üşenmedim araştırdım, internette sörf yaptım, NASA’nın sitesine girdim. Ama ne "Yavuz Bingöl yıldızına" ne de bu tür bir satışın yapıldığı bir bölüme rastladım.

"Belki de ben bulamadım" dedim ve bu konuda Türkiye’deki bir numaralı bilirkişi kurum olan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’ni aradım. Sağ olsun Dr. Tuncay Özışık yardımcı oldu. Özışık da böyle bir şeyin olmayacağını ama hata yapmamak için konuyu araştıracağını söyledi.

Ve kısa bir süre sonra Dr. Özışık’tan şu mail geldi:

"Merhaba Mevlüt Bey... Genel olarak gökcisimlerinin isimlendirilmesi konusunu, Dünya Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) belirli esaslara bağlamış. Bu esaslar arasında yıldızlara kişi isimleri verme, yıldız satın alma gibi bir olay yok. NASA tarafından da böyle bir uygulama yapılmıyor, hukuki olarak da yapılamaz. Buna karşın bilimsel bir keşif sonucu bulunan gökcismine (yıldız, gezegen vb) IAU tarafından bulan kişinin isminin geçtiği özel bir isimlendirme yapılıyor."

Sayın Bingöl, uzman görüşü NASA’nın böyle bir satış yapmadığını belirtiyor. Lütfen yıldızınızın hangi galaksi sisteminde bulunduğunu açıklayın da gururla onu izleyelim.

Fuhuşa zorlananları müşterileri kurtarıyor

Hatırlarsınız, Müjde Ar, NTV’de yayınlanan programında "Kötü yerden kadın almak sevaptır" demiş ve bu sözün, Türkiye’de kabul görmesine örnek olarak da başından geçen ilginç bir olayı anlatmıştı.

Usta oyuncu, "Ah Güzel İstanbul" filminde canlandırdığı hayat kadınının yaşadığı trajediden etkilenen ve kendisinin gerçekten de bir hayat kadını olduğunu düşünen bir izleyicinin mektubunu okumuştu.

Mektupta, "Canım ablacığım. Halini gördüm. Çok üzüldüm. Fakat bizde kötü yerden kadın almak sevaptır. Gel ben seni bu hayattan kurtarayım, nikáhıma alayım. Kardeşin Recai" yazıyordu.

Evet, Türkiye’de gerçekten de bu düşünceye sahip Recai’ler var.

Uluslararası Göç Örgütü, ’Alo 157’ hattı sayesinde insan tacirleri tarafından Türkiye’de fuhuşa zorlanan yabancı uyruklu 134 kadının kurtarıldığını açıkladı. Hattı arayanların yüzde 74’ü mağdur kadınların müşterisiymiş.

"Alo 157"yi arayan Recai’ler, belki fuhuş batağına düşen kadınları nikáhına almıyorlar ama en azından onların kurtarılmalarını sağlıyorlar.

"Alo 157"ye en çok İstanbul ve Antalya’dan ihbar geliyormuş. Hatta ihbarda bulunan Recai’lerin bazısı tekrar arayıp kadının kurtulup kurtulmadığını soruyormuş.

Genelde çocuk bakıcısı olma vaadiyle kandırılıp Türkiye’ye getirilen binlerce yabancı uyruklu kadın, pasaportlarına el konulduktan sonra fuhuş yapmaya zorlanıyor. Fuhuş yapmayı reddedenler ise işkenceden geçiriliyor. Tahmin edeceğiniz gibi, bu insanların kendi başlarına bu çetelerin ellerinden kurtulmaları neredeyse imkansız.

Haydi Recai’ler bu insanlara yardım etmek için "Alo 157"yi arayın!

Telegol’ün bittiği an

Geçtiğimiz hafta "Telegol" programında aynen şu konuşma geçti.

Gökmen Özdenak: Bu maçlarda üç, bilemedin dört pozisyona girersin. En az ikisini atacaksın kardeşim. Hep söylerim, bizim programda da söylemek istiyorum ama burada reyting için devamlı tartışıp, kavga ettiğimiz için fırsat bulamıyoruz.

Serhat Ulueren: Bir dakka, yanlış kelime! Ne demek reyting için? Ne reytingi ya... Lütfen böyle talihsiz laflar etmeyin.

G.Ö: Pardon, özür diliyorum, ağzımdan kaçtı. Affedersin.

Canlı yayında kalem fırlatmaların, saça jöle sürmelerin mizansen olduğunu biliyordum ama bunları bizzat onların ağzından duymak beni dumura uğrattı.

n "Adamlar bize hiç acımadı." (Beşiktaş’ın menajeri Sinan Engin, 8-0’lık hezimeti yorumlarken...)

n Gazeteci: Başbakan Tayyip Erdoğan ile aynı otelde kalıyorsunuz...

Hidayet Türkoğlu: "Müsaitse bir yemek yeriz"

n "Dün gece araba kullanırken neredeyse bir zenciye çarpacaktım. Ağzını açtığı için çok şanslı, bu sayede onu fark ettim." (Bu espriyi yapan BBC2 Radyosu sunucusu Sarah Kennedy’ye hakkında ırkçılık yaptığı iddiasıyla dava açıldı...)

n "Canım kocacığım yorganın altından yazıyorum"

(Muammer Ö., teyzesinin oğluna bu mesajı geçen eşi Havva’yı boğarak öldürdü."

n "Aptal kadın makbuldür, diyenler bana yaklaşmasın. ’Çok akıllıyım demiyorum, ama gündemi takip ediyorum." (Aysun Kayacı, kafasının çalıştığını izah ederken)
Yazarın Tüm Yazıları