Damla çikolatalı irmik helvası

Yağı orta boy teflon tencerede kızdırıp dolmalık fıstıkları ekleyin.

Karıştırarak, fıstıklar altın sarısı oluncaya kadar, 1-2 dakika kavurun. Üzerine hemen irmiği aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, kısık ateşte yaklaşık 10-12 dakika, irmiğin rengi iyice sararmaya başlayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Diğer taraftan, sıcak süt ve toz şekeri derin bir kaba koyun. Şeker iyice eriyinceye kadar ara sıra karıştırın. Rengi iyice sararan ve annelerimizin deyimiyle “miyanesi gelen” irmiğin üzerine, şekerli sıcak sütü ekleyin. Hızla ve 1 dakika kadar karıştırıp tencerenin kapağını hemen kapatın.
Çok kısık ateşte irmiğin sütünü çekmesi için 8-10 dakika hiç karıştırmadan pişirin. Ocaktan alın ve yine kapağını hiç açmadan 10 dakika daha bekletip dinlendirin.
Sonra da üzerine rendelenmiş çikolata ya da damla çikolatayı serpiştirip hızlıca karıştırın. Sıcakken servis tabağına aktarın. Ilık olarak servise sunun.
İrmik helvasının yanında isterseniz dondurma da ikram edebilirsiniz.

Malzeme listesi

- 150 gr. bitkisel margarin (50 gr. tereyağı+5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz.)
- 2 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık (çam fıstığı) (Soyulmuş badem ya da fındık da kullanabilirsiniz.)
- 3 su bardağı sıcak süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı çikolata (veya rendelenmiş bitter çikolata)

8 kişilik          

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

YAZARLAR

© Copyright 2014 Hürriyet - Doğan Yayın Holding