Harse (KeÅŸkek)

Akşamdan soğuk suyla ıslattığınız dövmeyi yıkayıp süzün.

Haberin Devamı

Eti ve dövmeyi orta boy bir tencereye koyun.
Tuz ve suyu ilave edip et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavuk eti tel tel ayrılacak duruma gelmeli.
Buğday ve eti tahta kaşık yardımıyla krema haline gelinceye kadar ezin. Bu karışımı servis tabağına yayın.
Sosu hazırlamak için bir tavada kızdırdığınız yağın içine bolca biber atın.
Yağ yanmaya başlayınca ocaktan alın. Kızgın yağı hersenin üzerine aktarın ve yemeği servise sunun.
Not: Anadolu’nun çeşitli yörelerinde keşkek adıyla da anılan herse, hem mükemmel bir vitamin ve mineral deposu hem de en eski yöresel yemeklerimizden biridir.
Özel tahta kaşığıyla tencerenin çeperlerine vurularak ezilir.
Bitlis-Ahlat’ta düğün ve bayram yemeğidir. Bitlis Merkez’de yağlı kuşbaşı etle pişirilir. Nohut da eklenir. Ramazan ayının birinci günü iftar için yapılır.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 4 adet tavuk  göğüs eti
- 3 su bardağı dövme
 (Yarma ya da aşurelik buğday da denir.)
- 12-14 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
Sos için;
- 100-150 gr tereyağı
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

8 kiÅŸilik         Â

Hazırlama süresi :10 dakika

Pişirme süresi:60 dakika

Yazarın Tüm Yazıları