Özal’ı ağlatan şarkı

İzzet Çapa’nın sahibi olduğu Nahide Palas’ta her salı “arabesk geceleri” düzenleniyor. Geçtiğimiz salı gecesi gerçekleşen etkinliğin ünlü konuğu, romantik şarkılarıyla 80’lere damgasını vuran Ümit Besen’di.

Sanatçıyı dinlemeye gelenler arasında, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal da vardı. Ümit Besen, Turgut Özal için bestelediği “O Gitti Dönmeyecek, Yıllarca Özlenecek” adlı şarkıyı seslendirirken, mekânda duygusal anlar yaşandı. O ana dek dostlarıyla gülüp eğlenen Semra Özal da bu şarkıyı dinlerken gözyaşlarına engel olamadı.

Müzede kutlama

En önemli mimarlık ödülleri arasında gösterilen “2010 Ağa Han Mimarlık Ödülü”nü alan Emre Arolat’ın bu başarısını kutlamak için, Ağa Han Müzesi Hazineleri’nin de sergilendiği Sakıp Sabancı Müzesi’nde bir davet düzenlendi. Tasarım ve mimarlık dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı davet, Arolat’ın teşekkür konuşmasıyla başladı, serginin gezilmesiyle devam etti.

60 Saniye partisi

Viski markası Jameson Irish Whiskey ile İngiliz sinema dergisi Empire tarafından düzenlenen “Jameson Empire 60 Saniye” kısa film yarışmasının Türkiye ayağı, renkli bir partiyle başladı. NuPera’daki partiye, aralarında Hande Ataizi, Naz Elmas, Ayşe Boyner, Hatice Arslan ve Yiğit Özşener gibi çok sayıda ünlü ismin de bulunduğu kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Çantalardan ‘sosyal sorumluluk projesi’ çıktı!

Ünlülerin çanta ve cüzdanları, Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) yararına satışa sunuluyor. Aralarında Burcu Kara, Demet Kutluay, Erol Evgin, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Siren Ertan ve Tan Sağtürk’ün de bulunduğu ünlülerin çanta ve cüzdanları, alışveriş sitesi gittigidiyor.com’da açık artırmaya çıktı. 16 Aralık’a kadar devam edecek açık artırmada satılacak ürünlerden elde edilecek gelir, vakıf tarafından çocukların eğitimi için kullanılacak.

Moda ve eğlence

Gizem Bingöl ve Başak Abacı’nın Galata’da hizmet veren Atelier 55 adlı mağazalarında bu gece parti var! DJ Doğuş Çabakçor’un performansıyla renklenecek gecede ünlü tasarımcıların mağazada satılacak yeni koleksiyonları tanıtılacak. Partiye Notting Hill Design markasının tasarımcıları Kimberly-Steven Yurisich de katılacak.

Küfe’nin muhteşem dönüşü

90’lı yıllarda İstanbul’un eğlence hayatına damgasını vuran Küfe, kapılarını yeniden açıyor! Aykut Kutluel’in işletmeciliğini üstlendiği, Etiler’de hizmete girecek mekân, mönüsü kadar eğlenceli sahne performanslarıyla da iddialı. Çarşamba geceleri Akrep Nalan’ın mikrofonu eline alacağı Küfe’de perşembe Gülgün Hoşses, cuma Hayko ve cumartesi akşamları da Yeşim Salkım sahneye çıkacak. Haftanın dört gecesi de ‘Küfe Kızları’ fasıl ziyafeti sunacak.

Rock’n roll zamanı

Beş gencin efsanevi gruplar Guns N’ Roses, AC/DC ve Iron Maiden’dan ilham alarak kurduğu “If 6 was 9 Project”, bu akşam Jolly Joker Balans’ta sahneye çıkacak. Rock’n roll müziğin geçmişten günümüze uzanan hit şarkılarını yeniden yorumlayan grup, yarın akşam da Bronx Pi Sahne’de olacak.
Yazarın Tüm Yazıları