Pembe domatesler

Siz de meyve ve sebzelerin kendilerine has tatlarını yitirdiklerini düşünenlerden misiniz? Yanıtınız evetse, balkon ya da bahçenize maydanoz, dereotu, nane ekmenin yollarını aramaya başlamışsınızdır bile.

Haberin Devamı

İşte Pembe Domates Ağı da sizin gibi “domatesin eski tadı mı kaldı” diyen Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ tarafından 5 yıl önce oluşturulmuş bir ağ.

Çift, Trakya’dan getirttikleri pembe domates tohumlarını ekiyor ve ürünü beğenip paylaşmaya karar veriyor. Zaman içinde talep o kadar artıyor ki internette bir forum ve bir web sitesinin açılmasına neden oluyor. İnce kabuğu, soluk rengi ve eşsiz lezzetiyle pembe domates pek çok kişinin gönlünde taht kuruyor.
Aslında Pembe Domates Ağı ile genetiğiyle oynanmış gıdalara karşı savaş veriliyor...

Siz de “çocuklarımın domates gibi domates yemesini istiyorum” ya da “Teknolojiye yenik düşen lezzetlerden bıktım artık” diyorsanız bir araştırın bakalım pembe domates neymiş.

YAŞASIN PEMBE DOMATES!

Malzeme listesi

Haberin Devamı

· 4 adet hazır yufka
İç harcı için; · 6 adet patlıcan · 200 gr kıyma · 2 adet kuru soğan · 1 adet sivribiber · 2 adet domates · 3 çorba kaşığı sıvıyağ
· 1 çay kaşığı karabiber · 1 tatlı kaşığı tuz
Börek sosu için; · 3 adet yumurta · 2 kahve fincanı yoğurt · 1 kahve fincanı süt · 1 kahve fincanı sıvıyağ · 1 tutam tuz
Süsleme için; · 1 tatlı kaşığı çörekotu
· 1 tatlı kaşığı susam

Patlıcanlı zarf böreği

YAPILIŞI

Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun, küp şeklinde doğrayıp acısını gidermek için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Patlıcanları yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları soyup zardan ufak doğrayın. Sivribiberi temizleyip dilimleyin.

Domatesleri soyup küp doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp kıymayı suyunu bırakıp çekinceye kadar karıştırın.

Soğanı ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patlıcan, sivribiber ve domatesi ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika kısık ateşte pişirin.

Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları derin bir kaseye alıp çırpın. Yoğurt, süt, sıvıyağ ve tuzu ilave edip pütürsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
Yufkalardan birinin üzerine yumurtalı karışımı fırça ile sürün. Kenarlarını içe doğru kapatıp yufkayı kare şekline getirin. Elde ettiğiniz kare yufkadan 4 eşit kare kesin. Her birinin ortasına iki çorba kaşığı patlıcanlı karışımı yayın ve bohça şeklinde katlayın.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri katlı kısmı altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine kalan sosu sürüp yarısına çörekotu, yarısına susam serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yazarın Tüm Yazıları