Kocam beni hep aldatıyor ne yapmalıyım

Sevgili Güzin Abla, ben 40’lı yaşlardayım; 26 yıllık evliyim, 3 çocuğum ve iki de torunum var. Şu an çok çaresiz durumdayım.

Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Eşim beni yaklaşık 1.5 senedir aldatıyor. Cep telefonunda mesaj yakaladım, şu an yazarken bile utanıyorum. Psikolojim tamamen bozuldu. Hiçbir şeye karar veremiyorum hatta ne düşüneceğimi bile bilmiyorum. Evliliğimiz tamamen bitmiş durumda.
Üzerinde kadın saçı bile buldum, şimdi söyleyin ne yapmam gerek? Daha önce aynı sebepten dolayı evi terk etmiştim. Yaklaşık 3 yıl boşanmadan ayrı yaşadık; ben ailemin yanında kaldım fakat çocukların ısrarı üzerine geri döndüm. İlk etapta eşim bana ılımlı yaklaştı, hesap sormadı. Sonra ani bir şekilde değişti, sanki bana ılımlı yaklaşan eşim gitti, yerine bambaşka biri geldi.
Sürekli hakaretler, eve gelmemeler. Bu şekilde hala mücadele ediyorum. Çalışmıyorum, ev hanımıyım; bu ihanetleri de ilk değil? Birkaç defa daha yaşadım ama o zaman bu kadar zalim olmamıştı. Güzin Abla, benim hiçbir güvencem yok, sosyal hayatım sıfır.
Beni her şeyden mahrum bıraktı. Ben hala bu yaşıma kadar ondan izinsiz aileme dahi gitmedim. Sizden acil bir şekilde bana cevap yazmanızı rica ediyorum, bana yol gösterin. İnanın ne yapacağımı şaşırdım? Onu nasıl geri kazanabilirim? Evliliğimi kurtarmak istiyorum. Onu başkasına nasıl bırakırım? Ben neler yaşadım, neler... Anlatırken bile utanıyorum. Bunları hak etmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum, inanın başka çarem yok.
RUMUZ: ALDATILAN KADIN

Kızım bağışla ama, sen bunları yaşamayı hak etmişsin. Neden dersen, bu adamı defalarca affetmiş, gelip seni almak istemediği halde, sırf çocukların hatırına, (ki bu söz beni çok rahatsız ediyor) geri dönmüşsün. Onun sen döndüğündeki sana karşı ılımlı tutumunu bile çok mutlulukla karşılıyorsun? Gören de sen bir başkasına gittin de geri döndün, adam seni hoşgörüyle karşıladı sanacak? Kızım sen kişiliğini tümüyle bu adamın ellerine bırakmışsın. Torun torba sahibi olmuş bu adam, seni tüm evliliğiniz boyunca aldatmış, hala da aldatıyor. Çünkü seni hiç önemsemiyor.
Sana kötü davranması da bundan. Sen kişiliğini bu kadar ezdirdikten sonra, onun ihanetlerini artık normal karşıladığına göre, elbette sana kötü davranır. Aslında sen zoraki bir evlilik götürüyorsun. Oysa artık çocukların büyümüş, evlenmiş, sen torun sahibi olmuşsun. Çocuklar sana elbirliği ile bakamazlar mı, sen de biraz olsun çalışmayı, örneğin evden bir şeyler yapmayı denemez misin?
Bu adamı böyle ölünceye kadar çekmek niyetinde misin? Sana değer vermeyen bu adamın sana dönmesini hala nasıl bekliyorsun anlayamadım. Baksana torunlar bile onun huyunu değiştirmemiş. Açık sözlülüğüm için beni bağışla ama bunca zayıflığa dayanamıyorum.

Ne yazık ki oğlumla gelinimin yuvasını kurtaramadım

Saygıdeğer Güzin Abla. Ben 55 yaşında emekli bir hanımım. Sizin köşeniz aracılığı ile yıllar evvel gelinime seslenmiştim. (Melek gelinim, en kısa zamanda bize geri dön, Kasım 2004).
Bu sefer size “güven” rumuzlu kızımızın mektubuna kayıtsız kalamadığım için yazıyorum. Gerçi siz çok güzel bir cevap yazmışsınız fakat ailemde benzer bir olay yaşandığı için kızımıza naçizane tavsiyede bulunmak istedim.
Benim de oğlum nişanlılık döneminde gelinimi aldatmış, gelinim bunu hamileyken o kadının bu durumu kendisine aktarması sonucu öğrenmişti. Ve de hazmedemediği için baba evine dönmüştü. Kimse onu ikna edemedi ben bile? Ve maalesef ki boşandılar. Torunum bugün 4 yaşında ancak ayrı ülkelerde yaşadığımız için onu birkaç ayda bir görebiliyorum.
Oğlum büyük bir hata yaptı, ama asıl o kadın sinsilik yaptı. Bu yuvayı yıkmak için özellikle böyle davrandı? Gelinim ise hataya hata ile karşılık vererek işi boşanmaya kadar götürdü. Olan tabii minik torunuma oldu. Oğlum oğluna ve hala sevdiği kadına hasret, mutsuz. ben üzüntüden hastalık sahibi oldum. Gelinim desem inanın o da mutsuz.
Ben her şeye rağmen ümit ve dua etmeye devam ediyorum. Güzel kızımın kırgınlığının ve kızgınlığının bir gün geçmesini ve yuvasına geri dönmesini ümidediyorum. Çok mu hayalperestim, bilemiyorum.
Diyeceğim o ki, “güven” rumuzlu kızımız her şeyden önce bir anne olduğunu unutmamalı. Yavrularını babasız büyütmemeli. Eşiyle birbirlerini seviyorlarsa, eşi yuvasına bağlıysa ve pişmansa çocuklarını da düşünerek, geçmişe sünger çekmeyi başarsın. Evlenmeden önce olanları unutsun? Evlendikleri günü milat kabul etsin. O da eşinin nişanlılık döneminde yapmış olduğu hata yüzünden ayrılmayı aklına getirmesin. O sinsi ve bence hain kadını sevindirmeye değmez. Eminim ki kocası iyi bir ders almıştır bu olaydan...
RUMUZ: H.K.

Sizi ve mektubunuzu hatırladım sevgili iyi yürekli kayınvalide? Ancak gelininizin, dediğiniz gibi, bu geçmişteki olayı unutamayıp, o kadının oyununa gelmesi, bence gereksiz bir gurur meselesi yapıp yuvasını yıkması gerçekten çok yazık olmuş. Özellikle de güzel torununuz için. Sanırım, hem oğlunuz hem gelininiz, hem de torununuz ve dolayısıyla da siz, bu hain kadın yüzünden mutsuz olmuşsunuz. Gelininiz evlenmemiş sanırım, oğlunuz da öyle?
O halde aralarını yapmak için torununuzla işbirliği yapın. Yazık olmuş bu yuvaya, gerçekten üzüldüm. İşte bir erkekle beraber olup, onunla evlenememenin hıncını böyle çıkarmaya çalışan kadınların, ne büyük mutsuzluklara neden olduğunu görüyoruz. Erkekler bu yüzden beraber oldukları insanları biraz daha titizlikle seçmeliler. Ben de sizin gibi düşünüyor, nikah gününü milat olarak görmeyi ve geçmişi kale almamayı öneriyorum.
Yazarın Tüm Yazıları