Abramoviç’in sevgili Daria’sı

Geçen hafta gazetelerde bir haber vardı. ’Ekonomik kriz Roman Abramoviç’i de vurdu’ diye.

Chelsea’nin patronu ünlü Rus milyarder Abramoviç, sevgilisi Daria (Dasha) Zhukova ile evlenme planlarını ertelemiş. Daria’yı herkes eski Rus model olarak tanıyor ama genç kadın aslında gayet başarılı bir modacı.

Kişisel serveti 24.5 milyar doları bulan Roman Abramoviç’in parası çenemizi yormadan önce, magazin servisi olarak vazifemizi yapalım. Daria Zhukova (ya da Rusça’da sevgi ifadesi içeren şekliyle Dasha) uğruna beş çocuğunun annesi, 15 yıllık karısı İrina’yı terk etti. Takdir edersiniz ki bu boşanma bir çırpıda olmadı, petrol milyarderi 2 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Ardından 25 yaşındaki sevgilisine 300 milyon dolarlık ev aldı ve Moskova’da bir sanat galerisi de açtı. (Sanat dünyasının en güçlü isimlerinin katıldığı açılışta Amy Winehouse da şarkı söyledi ve bunun için 1 milyon dolar ödendiği söyleniyor) Bir de St Barts adasında tatil yaparlarken Abramoviç tarafından poposundan öpüldüğü, daha doğrusu ısırıldığı meşhur fotoğraf var. İkili yakın zamanda evlenmeyi planlıyor ama sizin benim gibi değil. Dünyanın her yerinde altı ayrı görkemli düğün yapmayı düşünüyorlarmış, ki hain kriz bu tasarıları erteletmiş.

PRENSES CHARLOTTE İLE ARKADAŞ

Magazin dedikoduları ne derse desin Daria Zhukova kesinlikle boş kafalı bir Rus model değil. Bir model fiziğine sahip olsa da, aslında model bile değil. Şu an 26 yaşında gayet başarılı bir modacı. Genellikle Londra’da ve Güney Fransa’da yaşıyor. Dünya jet-setinin peşinde ülke ülke dolaşıyor. Aristokratlar, süper zenginler, sosyelitler, sanatçılar, modacılar ve hatta entelijansiyasıyla yakın ilişkileri var. Sık sık Vogue gibi dergilerde görünüyor, en havalı partilerde boy gösteriyor. Bu kadar ortalarda olmasına rağmen yine de bir bakıma enigmatik bir hali de var. Ayrıca haline ve tavrına sinmiş olgunluk sayesinde, ne yaptığını gayet iyi biliyormuş gibi duruyor.

Kısacası, Abramoviç’in bu güzel ve akıllı kadın sayesinde, başarılı bir halkla ilişkiler hamlesiyle, imajını cilaladığı bile söylenebilir.

BABASI DA BİR RUS MİLYARDER

Sovyetler Birliği’nde rejim çöktükten sonra ortaya çıkan milyarderlerden Alexander Zhukova’nın kızı olarak doğdu Daria. Annesi ve babası boşandığı için küçük yaşta gittiği Los Angeles’ta büyüdü. Annesi Elena UCLA Üniversitesi’nde çalışan bir moleküler biyolog. California Üniversitesi’ne bitirdikten ve ünlü Rus tenisçi Marat Safin ile fırtınalı bir gönül ilişkisi yaşadıktan sonra Londra’ya geldi Daria. Kar yıkama kotlara, pembe sedefli rujlara, kürklere ve pırlantalara bürünmüş Rus dilberi stereotipinin çok dışındaydı. Çarpıcı güzelliğinin de etkisiyle hemen dikkat çekti. Kısa sürede de popüler bir parti kızına dönüştü. Ama partilerde 10 dakikalığına şöyle bir göründükten sonra ayrılan, son derece cool bir parti kızına.

Hem Londra elitlerinin hem de Roman Abramoviç’in kalbini çaldığı sıralarda da kendi markası Kova&T’yi yarattı. Sadece yaklaşık iki yıl önce.

KOVA&T DENİLEN BİR FENOMEN

Kendi soyadı Zhukova’nın "Kova"sını ve Los Angeles’taki okul arkadaşı Christina Tang’in soyadının baş harfi T’yi alarak oluşturdu Kova&T’yi. İkilinin markası kısa sürede kendilerini bile şaşırtan bir beğeniyle karşılaştı ve büyük başarı kazandı.

Gucci elbiseler giyinip saatlerce hazırlanmak yerine bir tişört ve pantolon giyerek şık olmak isteyen ama bunu yaparken de "umursamaz görünebilirim ama gayet zenginim" mesajı vermek isteyen genç kadınlara sesleniyordu bu marka. Boşvermişlikle ihtişamın enteresan bir karışımını sunuyordu.

Rock’n’roll temalı koleksiyonda özellikle vücuda yapışan siyah PVC pantolonlar çok tutuldu. Ünlü isimler bu pantolonları kapışmakla kalmadı, kısa sürede taklitleri de türedi. Etrafındakiler Daria’nın roket hızıyla gelen başarısını sadece şansa ve bağlantılara bağlamanın yanlış olduğunu savunuyor: "İnsanların düşündüğünden çok daha ciddidir ve inanılmaz bir gözü vardır. Ayrıca bu iş için 70 kişiyi istihdam etti ve haftada yedi gün, günde 24 saat çalıştı."

Anlaşılan yeni nesil Rus kadınlarının rol modeli olan Daria Zhukova’yı izlemeye ve hakkında konuşmaya uzun bir süre daha devam edeceğiz...

Sevdiğimiz Kadınlar Beğendiğimiz hareketler Nurgül Yeşilçay

Nurgül Yeşilçay, genç Türk sinemasının en ışıltılı, en seyredilesi kadın oyuncularından biri. Daha doğrusu hem oyuncu hem star. Moda konusunda genelde manzarayı ıskalayan seçimler yapması onu sevmemize mani değil tabii ki. Kırmızı halının er meydanı Cannes’da Arzu Kaprol ve bilumum kelli felli tasarımcı imzası taşıyan elbiseleri bir türlü layığıyla taşıyamamıştı. Üstelik, eskilerin deyimiyle gayet mütenasip bir fiziği olmasına rağmen.

Hele de bu kıyafetin altına giydiği Cem Özer’in seçtiği korkunç ayakkabılar, ki YSL markalı olduğu ve Beymen’den alındığı söylendi, yerden yere vuruldu. Nurgül Yeşilçay, "Kıyafetlerimi eleştirenler Penelope Cruz’u da eleştiriyorlar, onların ne dediğini umursamıyorum" dese de giyinme işini pek kıvıramıyor. Belki de bu konuyu umursamadığı için yeterince özen ve dikkat göstermiyor. Mesela "Vicdan" filminin galasında giydiği uçuk mavi-gri saten elbise de çok tuhaftı.

Sırta tamamen açık olan elbise önden boğucu bir şekilde drapeleniyor ve Yeşilçay’ın güzelliğini gölgeliyordu. Allah’tan çok güzel ve çok yetenekli bir oyuncu Yeşilçay, öyle kolay kolay gölgelenmiyor. Şu an gösterimde olan yeni filmi "Vicdan"ı seyrederken de bunu bir kez daha idrak ediyorsunuz. Umursamaz ve çatlak bir mahalle kızından pavyon kadınına dönüşen Aydanur’u hem çok görkemli hem de inandırıcı bir şekilde canlandırıyor çünkü. Saçlarına kötü bir röfle yapılmış gecekondulu kasiyer kız Aydanur. En yakın kız arkadaşıyla birlikte mahalle düğününde göbek atarken lezbiyen çağrışımlar yapan allı pullu Aydanur. Pavyonda ucuz giysileriyle hayatın sillesini yemiş yarı çıplak Aydanur. Yüzündeki bir ton boyayla saten türbanlı ve pardesülü Aydanur. Hepsi hem kendileri hem de biraz Nurgül Yeşilçay...

MODA AJANS

Geometrik Ferre kadını

Nişantaşı’ndaki City’s Alışveriş Merkezi’nde yer alan Ferre’de, Gianfranco Ferre imzalı hem kadın hem de erkek koleksiyonları bulunuyor. Kadın koleksiyonunun ana temasını geometrik formlar oluştururken, tasarımlardaki nüanslar ve kontraslar ciddi tavırlı bir zarafet yaratıyor.

Gömlek ve kravat dünyası

Calvin Klein’in "Gömlek Kravat Koleksiyonu" iş adamlarına yönelik hazırlanmış olsa da, her yaştan erkeğin gözünü ve gönlünü okşayacak gibi. Özel kumaşlarla tasarlanan ve ana teması "cüretkarlık" olan bu modern koleksiyon Bilstore’larda satılıyor.

Yaşayan tablolar

Kışkırtıcı iç çamaşırı markası Agent Provocateur’ün "Tableaux Vivant - Yaşayan Tablolar" temalı yeni kampanyası da iddialı ve kışkırtıcı. Kampanyada yer alan sarışın genç kadınsa Londra alemlerinin tozunu attıran Peaches Geldof. Bob Geldof’un Paula Yates’ten olan kızı.

Vicmatie artık Türkiye’de

Vicmatie ünlü bir İtalyan kadın ayakkabı markası. Türkiye’ye daha önce çeşitli dağıtımcılar tarafından getirilmişti ama kendi ismiyle ilk mağazasını geçen ay Bağdat Caddesi’nde (248/B) açtı. Modeller biraz seksi, biraz rahat, biraz trendy, biraz klasik ama çokça İtalyan.
Yazarın Tüm Yazıları