Bu marka için bir ev parası harcadım

Güncelleme Tarihi:

Bu marka için bir ev parası harcadım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 00:00

Ayşe Tolga, oyunculuğu bırakarak kozmetik sektörüne geçiş yaptı.

Haberin Devamı

"Şehnaz Tango" ile çıkış yapan ve son olarak "Ayrılsak da Beraberiz" dizisinde rol olan Ayşe Tolga, oyunculuğu bırakarak kozmetik sektörüne geçiş yaptı.
Aromaterapik ürünlerden oluşan doğal kozmetik markası "Aisha"yı yaratan ve ilk mağazasını Bebek’te açan Tolga, bu uğurda Bebek'te bir ev parası harcadığını söyledi.

Hürriyet
Oyunculuğu tamamen bırakmışsınız, doğru mu?- Evet, doğru. Oyunculuktan vazgeçmemin nedenlerinden bir tanesi duygusal olarak bunu kaldırabilecek durumda olmamam. Karakter oyuncusu olmaya biraz meyilliyseniz, elmalarla armutların karıştırıldığı bir sektörde biraz daha karakterli bir duruşunuz olmak zorunda. Bu da bu sektörde pek sevilmeyen bir durumdur. Benim kurallarım var, bu kurallarıma saygı duyulmadığı için de bıraktım.

Haberin Devamı

  Neydi aradığınız?

- Çok şey değil aslında... Normalde yapımcı ile görüşmeye gitmeden senaryoyu istiyorsunuz, kim çekecek, kimler oynayacak onu soruyorsunuz... Bu bile tuhaf karşılanıyor. Bu işin bir adabı olması gerekiyor. Çok kaba insanlar var bu piyasada. Özellikle genç kadınlarla nasıl görüşüleceğini bilmeyen insanlar var. Ben yapı olarak kırılgan birisiyim. Böyle şeyler beni yıpratabiliyor. Ben ne iş görüşmelerine gidip, şok olup döndüğümü bilirim.

  Peki bu iş nereden çıktı?

-  Çocukluğumda bile otlar ve bitkilerle oyun oynar, onların ne işe yaradığını araştırırdım. Büyüyünce masaja merak sardım. Benim evim zaten spa merkezi gibiydi. Yastıklara kendi yaptığım lavantayı damlatır, arkadaşlarıma özel mumlar ve kremler yapardım. Tamamen amatörce ama... Sonra yaptıklarım çok beğenilmeye başlandı. Ben de bunun üzerine bir spa açmaya karar verdim ama adı sadece spa’ydı. İçinde bütün bitkisel tıp dediğimiz akupunkturdan tutun da sağlıklı beslenmeye, stres yönetiminden masaja kadar her konuda hizmet veren bir şifa merkezi açmak niyetindeydim. İki yıl önce bunun üzerine çalışmaya ve eğitimler almaya başladım.

  Aisha ürünleri nasıl ortaya çıktı peki?

- Arkadaşlarımın teşviki ile yaptıklarımı bir marka adı altında toplamaya karar verdim. Bu arada kendi kendime formüller hazırlamaya başlamıştım. İngiltere’den de organik hammaddeler satan bir üretici buldum. Kullanılanlar kayısı Hürriyetçekirdeği yağı, hindistan cevizi, portakal çiçeği yağı, balmumu. Bunları birer kilo birer kilo getirtmeye başladım. Kitaplardan, internetten ve beğendiğim ürünlerden tarifler çıkarttım. Hem güzel koksun, hem özenli ürünler olsun, detayları insanları mutlu etsin ve tamamen sağlıklı olsun dedim. Sonra Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kozmetoloji Bölümü ile bu ürünleri hazırladım.

Haberin Devamı

Ama sizin ürünleriniz tamamen doğal, değil mi?

- Bilmem ne markası kayısı çekirdeği yağından bir ürün yapıyor, içine de kimyevi maddeyi dayıyor, dünya paraya satıyor. Halbuki benim ürünüm daha kaliteli, daha sağlıklı, dediğiniz gibi doğal.

  Hedefiniz nedir?

- Bizim ülkemizde dünyada olamayan 360 çeşit bitki var. Bunları tamamen organik şartlarda yetiştirip kozmetikte kullanılacak hale getirip, Türkiye’deki özel hammedelerden yapılmış, bir kozmetik serisi hazırlamak istiyorum. Amacım Türkiye’den çıkan bir doğal kozmetik markası olabilmek. Yani hedefim yurtdışı.

  Ürünlerinizin alerji testleri yapıldı değil mi?

- Kesinlikle. Testler Yeditepe Ãœniversitesi’nde yapıldı. Ãœrünlerimizin SaÄŸlık Bakanlığı’ndan onayları var.Â

  Bu markayı oluşturmak için ne kadar harcadınız, sponsorunuz var mı?

- Erkek arkadaşım da yardımcı oldu. Tek tabanca çıktım yola. Büyük bir markanın maliyetinin yüzde 20-30’yla bu işi yaptım. Ama Bebek’teki bir evin parasını harcadım diyebilirim. Bir ev parasına dükkan açıp, tüm seriyi tamamlayıp, her birinden 200’er ürün çıkarttım.

Tayland’da eğitim aldı

Ne eğitimi aldınız?

Hürriyet
- Önce masaj eğitimi almaya başladım. Burada bir Alman hocadan 500 saatlik bir masaj terapisi eğitimi aldım. Masaj terapisti oldum. Tayland’a gidip spa yöneticiliği eğitimi aldım.

Geldim aromaterapi konusunda İpek Çaldemir bana yardımcı oldu. Bütün kaynakçaları ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini gösterdi. Londra’da maliyeti yüksek şartları oldukça zor, dili çok ağır tıbbi terimler içeren bir aromaterapi eğitim merkezi var. Şimdi ayda iki kez Londra’ya gidip bu eğitimi alacağım. Sekiz ay sonra Türkiye’nin ilk aromaterapisti olacağım. O zaman kişiye özel kremler hazırlayacağım.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!