Ofiste fit beslenme sırları

Güncelleme Tarihi:

Ofiste fit beslenme sırları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:38

ABD’de şöyle bir deyiş vardır: “Şu anki vücudun için değil, hedeflediğin vücut için ye!”

Haberin Devamı

MURAT TAVMAN'LA FİT MENÜ FOTO-GALERİ

Ben de ofis serimin bu son bölümünde sizlere ofiste yiyip içebileceklerinizi ve yemekhaneden yemek seçme tekniklerini anlatacağım. Unutmayın, yemeklerin lezzetine teslim olursak, hayatımız boyunca vücudumuz tarafından yönetiliriz. Ama besinlerin gücünü lehimize kullanabilirsek, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve fit yaşarız!

Çalışırken yanınızda olması gereken fit atıştırmalar:
* Elma: Enerji, vitamin ve antioksidan kaynağı.
* Kuruyemiş: Sağlıklı yağlar, lifler ve proteinlerle uzun süreli enerji verir.
* Suda ton balığı: Saf, yağsız protein kazandırır.
* Protein bar: Sağlıklı ve proteinli atıştırma alternatifi.
* Whey protein: Yüksek BV’li ve çabuk emilimli peynir altı suyu proteini. Glutamin, BCAA ve elzem amino asitlere sahip bir protein içerikli gıda alternatifi.

Masa başında tüketebileceğiniz, yağ yakıcı, kas bakıcı lezzetler:
Protein (Yağ yakımı, kas yapımı): Izgara tavuk göğsü veya suda ton balığı
Lif (Yağ yakımı, vitamin ve alkali yardımı): Buharda mevsim sebzeleri (mantar, brokoli, semiz otu, ıspanak vs.)
Yağ (yağ yakımı, enerji kaynağı): Çeyrek avokado
Opsiyonel lezzetlendiriciler: Tuz, baharat, acı sos, hardal, balsamik, limon veya portakal dilimi, dere otu, maydanoz, biberiye.

Yemekhaneden nasıl bir ‘fit yemek’ üretebilirsiniz:
Protein: Öncelik, kasların ve tüm vücudun temel yapı taşları olan proteinlerde. Yağ yakımı konusunda da proteinlerin yardımı önemli. Yemekhaneye gittiğinizde yağsız ve sade bir et yemeği olup olmadığını sorun. Bu tavuk, balık, hindi veya kırmızı et olabilir.
Lif: Beslenmeyi alkali tutmak ve vücuda hileyle ekstra kilo verdirmek için salata bara hücum! Tabağınızı yeşilliklerle donatın. Mısır, havuç, domates ekleyin. Salata soslarına şimdilik hiç bulaşmayın. Dilerseniz, limon ve hardalı karıştırarak kendi sosunuzu yapabilirsiniz. Limon, tuz ve baharatları abartmayacak şekilde dilediğiniz gibi ekleyin.
Yağ: Enerjimizi karbonhidrattan değil, yağdan alalım. Salatanın üstüne dilerseniz 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bu yağ, insülin seviyenizi düşük tutacak ve daha fazla yağ yakmanızı sağlayacaktır.
Su: İçecek tercihimiz tabii ki su... Hem besinleri parçalasın, hem kaslarımızın gücünü korusun, hem yağ yaksın hem de tok tutsun.

Haberin Devamı

* Yemek konusunu da ele aldıktan sonra ofisten çıkıyorum ve yarın pet su şişesi ile hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacağımı söylemek istiyorum. Pet şişeyle yalnızca su içildiğini sanıyorsanız, yarınki yazımı bekleyin. Sağlıklı ve fit kalın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!