İyi ki genç yaşta anne olmuşum

Güncelleme Tarihi:

İyi ki genç yaşta anne olmuşum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 09:22

Didem Antebi, 3,5 yaşındaki kızı Mila ile InStyle dergisinin objektifine poz verdi. Antebi, çekimin ardından hem kreatif yönünü geliştirmek istediği kızıyla ilgili hayallerini hem de stil sırlarını anlattı.

Haberin Devamı

Emirgan’daki evinin salonunda, kapak çekiminin hemen ardından kahvesini yudumluyor Didem Antebi. Üzerinde ipek bir gömlek, skinny jean ve Chanel babetler var. Az önce birbirinden şirin pozlar veren kızı Mila ise yukarı katta yemeğini yiyor. O esnada da İzzet Antebi eve giriyor.

Hareketli ve canlı bir ev onlarınki. Antebi, her gününü programlayarak geçiriyor. Sabah 8’de Mila ile kalkan, birlikte kahvaltının ardından onu okula bırakan ve kendi işlerine odaklanan Antebi, iki dergiye ve bir internet sitesine stil yazıları yazıyor, bir yandan da web’de hayata geçecek yeni projesiyle ilgili hazırlıklar yapıyor.

Kızının okuldan döndüğü saatlerde de evde olmaya özen gösteriyor. Anne-kızın sıkça gittiği yerler arasında Emirgan Korusu, Bebek Parkı, İstanbul Atlı Spor Kulübü’nün içindekiDidem Antebi, hamileliği sırasında kız çocuk sahibi olacağını öğrendiğinde çok mutlu olmuş. “Kız, anne için çok büyük bir nimet bence. Şu an benim en yakın arkadaşım annem. Ben de Mila için öyle olacağım gibi geliyor. Çok güzel bir his” diyor. Henüz 3,5 yaşında olan Mila’nın söz dinleyen bir çocuk olduğundan bahseden annesi, bazen her çocuk gibi inatları tutsa da kendisini üzmeyen, uyumlu bir kızı olduğunu belirtiyor.

Eğitim-gelişim ile ilgili kitaplar okuyup okumadığını sorunca, doğum öncesi “What To Expect When You’re Expecting”i okuyup beğendiğini ama genel olarak kitaplardaki bilgilerin çocuğun karakterine her zaman uymadığını, pek çok şeyin yaşayarak öğrenildiğini söylüyor. “Bir çocuğu senin kucağına verdikleri zaman tam donanımlı bir anne oluyorsun. Her şeyi hissediyorsun ve içgüdüsel olarak ne yapacağını biliyorsun. Ben hep panik oluyordum ‘Ne yapacağım?’ diye ama sonra 40 yıllık anne gibi yapıveriyorsun” deyip ekliyor: “İyi ki erken yaşta anne olmuşum.”

SİNDRELLA İLE KAHVALTI EDECEK

Mila’nın en büyük arzularından biri, bir erkek kardeşinin olması. Antebi de tek çocuk olduğu için kızının bir kardeşi olmasını istiyor. “İzzet’in bir ablası var, onların ilişkileri çok sıkıdır. Mila’nın bir kardeşi olursa inşallah onlar gibi olurlar. Gönlümden geçen bir kız bir erkek tabii ama Allah ne kısmet ederse. Önemli olan sağlıklı olması” diyor.

Konu kızının ileride hangi mesleğe sahip olabileceğine gelince ise Antebi’nin kalbinden geçenin teorik bilgi edinmeden yapılamayacak meslekler olduğunu öğreniyoruz.

“Nasıl ki bir insan okumadan doktor ya da avukat olamaz, o tarz bir mesleği olsun istiyorum elinde. Güzel sanatları da çok yakıştırıyorum, okumasını desteklerim” diyor. Antebi, Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı’ndan mezun. Küçükken kaloriferler de dahil olmak üzere her yere resimler çizen Antebi, kızının yaratıcılığını geliştirme konusuna çok önem veriyor.

Hamur, resim, puzzle ve lego yapmak Mila’nın en sevdiği aktiviteler arasında. Tabii bir de Barbie merakı var. “Prensesleri çok seviyor. Bu sebeple tatilde Paris’teki Disneyland’e gideceğiz. Herhalde orada kendinden geçecektir. Heyecanla o günü bekliyor, Sindrella ile kahvaltı edeceğini söylüyor” diyor Antebi gülerek.

ŞİMDİKİ ÇOCUKLAR BAKKALI MISIRCIYI BİLMİYOR

Aile, yazı Bodrum’daki yazlıklarında geçirmeyi çok seviyor. Evlerinin içinde bulunduğu sitede diğer çocuklarla sosyalleşen Mila’nın bakkala, dondurmacıya gidebildiğini ve bu şekilde yetişmesinin onu çok mutlu ettiğini söylüyor Antebi. “Küçükken ben de yazlıkta onun gibiydim. Çoğu çocuk şimdi bakkal, mısırcı nedir bilmiyor. Onun bunları yaşaması hoşuma gidiyor” diyor.

Peki stil sahibi bir annenin çocuğu giyime kuşama ne kadar meraklı? “Ben bir yere gideceğim zaman giyindiğimde gelip elbisemi önce bir buruşturmak istiyor” diyor Antebi gülerek. “Ben de, ‘Bunların hepsi senin, ileride sen giyeceksin’ diyorum, rahatlayıp seviniyor. Ama genel olarak onun rahat kıyafetler giymesini seviyorum. Okula eşofmanla yolluyorum, hafta sonu jean-kazak giydiriyorum. Özel bir günde elbette şık kıyafetler giyiyor ama şimdi bu yaşta olabildiği kadar rahat giyinsin istiyorum” derken GAP, Burberry ve Zara Kids’den alışveriş yaptığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Stiline ve seçimlerine dair

Haberin Devamı

* Alexander Wang, Phillip Lim, Neil Barrett gibi tasarımcıları beğeniyor.
* Kendisini ‘Instagramkolik’ olarak tanımlıyor. Twitter’da aktif, Facebook’u ise neredeyse hiç kullanmıyor.
* En çok “Bir açık hava müzesi” diye tanımladığı Roma ona ilham veriyor.
* En sevdiği ressam Monet. Türk ressamlar arasında ise Mehmet Gün, Devrim Erbil ve Ömer Uluç. Kuzeni Seren Kohen’in düzenlediği Mamut Art Project’deki genç yetenekleri de takip ediyor.
* Aksesuvar kullanmayı çok seviyor. “Kolyesiz dışarı çıkmam” diyor.
* Ona göre bir kadının gardırobunda mutlaka stiletto ve küçük siyah elbise olmalı. Sigaret pantolon ve beyaz gömlek de. “100 tane beyaz gömleğim olsa 101’inciyi gider alırım” diyor.
* Stiline hayran olduğu isimler arasında Olivia Palermo, Kate Moss bulunuyor. Grace Kelly için “Kadın gibi kadın” yorumunu yapıyor.
* Geçirdiği rahatsızlık sebebiyle bir senedir spor yapmıyor. Yediklerine dikkat ediyor.
* Fazla makyaj yapmıyor ama maskara sürmeden dışarı çıkmıyor. Kullandığı ürünler konusunda tutucu. Uzun yıllar değiştirmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!