Dik dur eğilme..

Güncelleme Tarihi:

Dik dur eğilme..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2014 00:53

Dört gündür yoğun bakımda tedavi gören Nejat İşler için Türkiye'nin dört bir yanından iyi dilek mesajları yağıyor. Sevenleri ve dostları ünlü oyuncuyu hastanede yalnız bırakmıyor. Destek verenlerin arasında bir grup var ki onların yeri farklı. Bodrumsporlu taraftarlar ellerinde ’Dik Dur Eğilme Asi Tayfa Seninle’ yazılı üzerinde Nejat İşler’in fotoğrafı olan pankartı hastanenin bayrak direklerine astı. Onlar; maçlarını kaçırmayan, tribünden destek veren, beraber tezahürat yaptıkları İşler’i unutmadı, çiçekler ve Bodrumspor atkısı ile hastaneye koştu.

SEPTİK ŞOK NEDİR

Septik şok enfeksiyona bağlı, dolaşım sisteminde ortaya çıkan bir yetersizliktir. Hürriyet.com.tr'ye konuşan Florence Nightingale Hastanesi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Coşkun Falay, septik şokun vücuttaki bir enfeksiyonun kontrol altına alınmadığı durumda, dolaşım sistemindeki yetersizliklerle birlikte, hayati organların kanlanmasının sağlanamadığı bir durum olduğunu belirtti.

- Solunum yetmezliği
- Tansiyonun düşmesi
- Kalp hızına artış
- Vücut ısısının çok yükselmesi veya düşmesi
- Kan tablosunun bozulması ile seyredebilir

İleri evrede, dolaşımın bozulmasıyla birlikte, hayati organlarda problemler görülmeye başlar (böbrek, karaciğer…) Buna multiorgan yetersizliği diyoruz:hayati organların işlevliğini kaybetmesi. Tedaviye yanıt alındığı durumlarda, organ hasarları geçici olabilir. Diğer taraftan septik şok tabloları yoğun bakım ünitelerinde en sık rastlanan ölüm sebebidir.

Haberin Devamı

Nejat İşler, 96 saattir hastanede ve yoğun bakımda... Doktorları, gün içinde "tedaviye yanıt vermeye başladı" derken, akşam saatlerinde, yeni bir açıklamayla "kritik sürecin" devam ettiğine dikkat çektiler. Ancak, dostları ve sevenleri mücadeleci kişiliği ile hastalığı yeneceğinden emin, "Nejat asla pes etmez" diyor ve biran önce sağlığına kavuşması için dua ediyorlar.

Siz de, ünlü oyuncuyla ilgili duygu ve düşüncenizi yazın, kısa süre sonra aramıza döndüğünde onu seven kocaman ailesini görsün...

DİK DUR EĞİLME ASİ TAYFA SENİNLE’

Bodrum’daki özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Nejat İşler’in için bugün akşam saatlerinde Bodrumspor taraftarlar 60 kişilik gurup ile ellerinde bayraklar ve çiçeklerle hastane önüne geldi. Otobüslerle gelen Bodrumsporlu taraftarlar ellerinde ’Dik Dur Eğilme Asi Tayfa Seninle’ yazılı üzerinde Nejat İşler’in fotoğrafı olan pankartı hastanenin bayrak direklerine astı. Ardından çiçekler ve Bodrumspor atkısı ile hastane içerisine giren Doğan Yıldırım ve Tamer Yaman Nejat İşler’in yakınlarına çiçek ve atkı vererek geçmiş olsun dileklerini iletti. Yıldırım açıklamada ’Nejat İşler sadece Bodrumla yaşamayıp Bodrumluların dertlerini, sıkıntılarını sevinçlerini paylaşan halkın içinde halk için olan bir sanatçıydı, onun gibi bir sanatçıya çok ihtiyacımız olduğu günlerden geçiyoruz tüm dualarımız Nejat abi ile birlikte’ dedi.

Haberin Devamı

Taraftarlar hastaneden ayrılışlarında ’Dik dur eğilme asi tayfa seninle’, ’Diren Nejat’ sloganları atarak ayrıldılar.

DİK DUR EĞİLME ASİ TAYFA SENİNLE / HÜRRİYET TV

HASTANEDEN SON AÇIKLAMA

Sanatçı Nejat İşler’in tedavi süreciyle ilgili Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy 20 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 19.00 itibariyle şu bilgileri verdi:

“Hastamız Nejat İşler’in sağlık durumuyla ilgili sabah saatlerinde kamuoyuyla paylaştığımız; ‘yoğun bakım tedavisinin sürdüğü ve yoğun bakım servisindeki kritik sürecin devam ettiği’ bilgisini tekrarlamak istiyoruz. Yine aynı açıklamada; uygulanan yoğun bakım bölümüne özgün destek tedavilerine ve planlanan diğer tedavilere adım adım olumlu yanıt vermeye başladığını söylediğimiz Nejat İşler’in, bu durumunda bir değişiklik olmadığını belirtiyoruz.”

Nejat İşler’in sağlık durumuyla ilgili medyaya ve sosyal medyaya yansıyan bazı haberlere dikkat çeken Dr. Aydın Aksoy, kendisini takip eden doktorlardan gelmediği sürece, sanatçının sağlık durumu ile ilgili bilgilerin yer aldığı haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederek, “Kamuoyunu ve sevenlerini doğru bilgilendirmek adına sanatçımızın sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A NAKLEDİLMEYECEK

Aksoy, yaptığı açıklamada, 17 Ocak Cuma günü hastanelerinin acil servisine başvuran Nejat İşler'in yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü belirtti.
İşler'e ilk müdahalenin acil serviste yapıldığını anlatan Aksoy, "İşler'de şiddetli akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve enfeksiyonun çok ilerlemiş olmasına bağlı septik şok tablosu saptanmıştı. Gelişen septik şok sonucunda ayrıca akciğerlerinin çok ciddi şekilde etkilendiği, böbrekler, kalp ve kan hücreleri ile karaciğerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiği tespit edilmişti" dedi.

"Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Nejat İşler'in sağlık durumu halen kritik süreçtedir" diyen Aksoy, şöyle devam etti:

"Bununla birlikte uygulanan yoğun bakım bölümüne özgün destek tedavilere ve planlanan diğer tedavilere adım adım olumlu yanıt vermeye başladı. Son 12 saat içerisinde gerek organ fonksiyonlarında gerekse laboratuvar
testlerinde görülen olumlu gelişmelere rağmen hayati tehlikesi azalmakla birlikte devam etmektedir. Hastamıza verilen solunum ve dolaşım desteği halen devam ediyor. Ayrıca böbrek destek tedavisine başlanmıştır. Nejat İşler'in tedavisi yoğun bakım, enfeksiyon hastalıkları, hemotoloji, göğüs hastalıları, genel cerrahi, kardiyoloji, gastroentroloji hekimlerimizin çok disiplinli kontrolünde devam etmektedir."

Haberin Devamı

VİRÜS VÜCUDA HAKİM OLMUŞ

İşler'in oyuncu arkadaşı Dost Elver, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine çok telefon geldiğini belirterek ""Sevenlerine yardımcı olmak adına burada en doğru bilgiyi biz alıyoruz. Sevenlerine şunu söylüyorum: İnternette yazan her şeye inanmasınlar, abartılı şeyler de yazılıyor. Gece itibarıyla kan değerleri normale yaklaştı. İyiye doğru bir gidişat var" diye konuştu.

Bugün güzel bir haber almayı beklediklerini dile getiren Elver, "Bugün inşallah daha güzel haberler alacağız. İstanbul'a gitmesi riskli bir durum. Taşınması sıkıntı olur. O yüzden tedavisine burada devam edilmesine karar verildi" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İşler'in grip virüsü ile karşı karşıya olduğunu anlatan Elver, şöyle konuştu:

"Bu, İstanbul'da olan bir grip virüsü. Virüsle ilgili bir rahatsızlıktır, başka bir rahatsızlık değil. Virüs vücuda hakim olmuş, onun tedavisi yapılıyor. Karaciğer, siroz ile bir alakası yok. Uyku hali devam ediyor ama tedavinin yöntemi buymuş. Berrak Tüzünataç dün buradaydı. İşler'i sadece ailesi görebiliyor. Organları reaksiyon gösteriyor. Gayet iyi bakılıyor, bugün daha güzel şeyler olacağına inanıyorum. Sevenleri de mutlu olsun."

Yönetmen Murat Şeker ise İşler'e uygulanan tedavinin ardından vücudunun iyi tepki gösterdiğini kaydederek, "Tedaviye vücudunun verdiği tepki pozitif yönde, o yüzden bekliyoruz. Ben kendisini göremedim. Doktorların verdiği son bilgi budur. Herkesten rica ediyorum, dualarını esirgemesin. Annesi, babası, herkes burada. Başka bir hastaneye sevki konusunda bir bilgi yok"

Haberin Devamı

NEJAT İŞLER YAŞADIĞI OLAYI TUNCEL KURTİZ'E BÖYLE ANLATMIŞTI

DOSTLARI NÖBETTE
İşler'in Bodrum ve İstanbul'da yaşayan dostlarından Murat Ateş, Fikret Kuşkan, Ayşe Özyılmazel, Derya Şensoy, Aşkın Şenol ve Dost Elver hastaneye gelerek sanatçının sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ünlü oyuncunun dostlarının hastanedeki bekleyişi sürüyor.

Dik dur eğilme..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!