Tarkan'a benzemeye çalışmadım

Güncelleme Tarihi:

Tarkana benzemeye çalışmadım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2009 01:00

Tarkan’ın müzik piyasasına kazandırdığı Emir, hem kariyeri hem de özel hayatı hakkında konuştu. Genç şarkıcı, Tarkan’a olan benzerliği hakkında şu ilginç yorumu yaptı: “Fiziki benzerlik derseniz yapacak bir şey yok. Ben de kumralım, renkli gözlüyüm, orta boyluyum... Yani benzemek için özel bir şey yapmadım.”

Haberin Devamı

Pop müzikte yeni isimlere ihtiyaç vardı 

“Tarkan kendini klonladı... ” gibi haberler çıktı seninle ilgili. Bu seni huzursuz etti mi?     
    
- Hazırlıklıydım bu tip haberlere. Tarkan’ın iş disiplini,  çalışma tarzı, samimiyeti öyle özel ki, ona bu anlamda benzemek bana gurur verir. Fiziki benzerlik derseniz yapacak bir şey yok ben de kumralım, ben de renkli gözlüyüm, orta boyluyum yani benzemek için ekstradan bir şey yapmadım.

Müzik piyasasında senin yerin ne olacak ne düşünüyorsun?
 
- Artık pop müzikte yeni isimlerin yetişmesi gerekiyor. Kim bilir belki geleceğin starları bizler olacağız.      
   
Basın bülteninden biliyoruz. Albümün uzun çalışmaların sonucu ortaya çıktı...

- Albüm yapmaya Şen Ajans’ın sahibi Haluk Şentürk’le birlikte karar verdik. İsterseniz en başa dönelim. Benim hakkımda bir sürü şey söylendi, yazıldı. Bir de benim ağzımdan dinleyin. Ben çalışma hayatına Dormen Tiyatrosu’nda başladım. Daha sonra A Takımı’nda ve “Hülya Avşar Show”da editör grubunda görev aldım. O dönemde herkes bana “Sen kamera arkasında değil önünde olmalısın” diyordu ama ben her işimde çok titiz davrandığım için daha zamanı gelmediğini biliyor ve söylüyordum. Birkaç yıl sonra Haluk’la tanıştım ve çalışmaya başladım o dönem birçok şarkıcıyla tanışma fırsatım oldu. Sanırım samimiyetim ve sevimliliğimle onları da etkilemiş olmalıyım ki, albüm çıkarmayı düşündüğüm zaman çoğundan şarkı almak için söz aldım. İki şarkının düzenlemesi için Ozan Çolakoğlu’na gittik ve gidiş o gidiş.

Peki, olay Tarkan’a kadar nasıl uzandı?


- Ben albüm yapmaya karar verdiğimde aklımdaki tüm isimleri tek tek listeledim. Birlikte çalışmaktan zevk alacağım, gurur duyacağım ve bir şeyler öğreneceğim tüm isimler aklımdaki çekmecelerde yerini aldı. İlk adım, ilk çekmece Ozan Çolakoğlu’ydu iki şarkı düzenlemesi için stüdyosuna adım attığımda o stüdyodan albümümle çıkacağımı biliyordum. Ozan Çolakoğlu iki şarkıyı ve aldığım diğer şarkıları dinledi ona bu işe ne kadar önem verdiğimi hissettirmiş olmalıyım ki, tüm albümün müzik direktörü oldu. Şarkıları Tarkan’a dinlettiğini söylediğinde kendisiyle görüşmek istediğimi söyledim. Stüdyoda buluştuğumuzda Tarkan  “Her şey çok güzel ama bir şey eksik” dedi. O sözü dediği anda eksik olanı Tarkan’ın tamamlayacağını hissetmiştim. Sanırım benim duyarlılığım, çalışkanlığım ve dürüstlüğüm Tarkan’ı da etkiledi. Bana inandı ve böylece Şen Ajans’la ortak bir yapımda olmayı istedi.

SEVGİLİM VARDI AYRILDIK

 Albümünde birbirinden ünlü sanatçıların parçaları ve vokalleri var...

- Yıldız Tilbe, Nazan Öncel, Tarkan, Gülşen, Harun Kolçak, Fettah Can, Alper Narman, Aysel abla (Gürel) vokallerde Betül Demir, Cihan Okan, Sibel Gürsou, Ercüment Vural ve Tuba Önal... Daha ne olsun.

Pahalı bir prodüksiyon oldu galiba.

- Eh çok uygun olduğu söylenemez ama düşünüldüğü gibi de değil çoğu verdikleri sözleri yerine getirdi. Ayrıca sevgilerini kattılar bu albümün maddi değeri tartılabilecek boyutta olabilir belki ama manevi değerini tartacak ölçüm cihazı icat edilmemiştir sanırım.Bu kadar isim sadece parayla da bir araya gelemez ki. Sevgi lazım, inanmak lazım...

Sevgilin var mı? Ya da sen de mi saklıyorsun?

- Sevgilim vardı bir süre önce ayrıldık siz sormadan ben söyleyeyim albümle alakası yok sadece ilişki zamanını doldurmuştu. Bundan sonra sevgilim olduğunda söyler miyim? Hayır... Saklamak için özel bir şey yapar mıyım? Hayır... Ama kör göze parmak mekânlarda da dolaşmam.

 Sana çok fazla iş teklifi geldiğini ama çoğunu kabul etmediğini biliyorum. Bu krizde bu seçiciliğinin nedeni ne?

- Seçici olmak her zaman güzeldir ama ben bana gelen teklifleri geri çevirmedim sadece erteledim. Sahne provalarım devam ediyordu. Biraz fazla titiz biriyim, bana göre her işin hakkı verilerek yapılmalı. Ayrıca araya Ramazan girdi. Artık tüm hazırlıklar tamam. Avrupa turnemizde bu ay başlıyor. İlk Frankfurt’ta sahneye çıkacağım, 10 şehirde konserlerimiz devam edecek.

Haberin Devamı

Kendimi beğenirim

Haberin Devamı

Albümün piyasaya çıktığı günden bu yana hiç kimseyle dalaşmadın, kimseyi eleştirmedin...

- Bir gazete ya da televizyonda ufacık bir haberimin çıkması için ne karşı tarafın gururuyla oynarım ne de tam olarak anlamadığım bir konu hakkında yorum yapıp kendimi küçük düşürürüm. Bana yardımcı olanların başında da ‘beyin partnerim’ dediğim Gülşen gelir. Çok fazla konuşmanın her zaman kazanç getirmediğini söyler.

Kendini yakışıklı buluyor musun?

- Babaannemin bir lafı vardı: “İnsan kendini beğenmese ya patlar ya çatlarmış.” Ben de beğeniyorum tabii ki. Ne zamandır yakışıklı biri de çıkmıyordu pop müzikte (gülüyor).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!