West kızdırdı, Gaga büyüledi

Güncelleme Tarihi:

West kızdırdı, Gaga büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2009 00:00

2009 MTV Video Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Videosu’ ödülünü Beyonce kazandı. Geceye Taylor Swift’in ödülünü almasının ardından “Bu ödül Beyonce’nin hakkı’’ diyerek sahneye fırlayan Kanye West ile En İyi Yeni Sanatçı ödülünü kazanan Lady GaGa’nın sıra dışı kıyafetleri damgasını vurdu.

Haberin Devamı

İŞTE SKANDAL GÖRÜNTÜLER        

2009 MTV Video Müzik Ödülleri töreni önceki gece New York’ta düzenlendi. Russell Brand’in sunduğu tören, Michael Jackson’a övgü performansıyla başladı. Madonna’nın Jackson hakkında yaptığı konuşmanın ardından pop müziğin kralının ‘hit’ şarkılarından bazıları muhteşem bir dans gösterisiyle sahneye taşındı.      

Törende ilk ödül, ‘En İyi Kadın Sanatçı Videosu’ kategorisinde Taylor Swift’e gitti. ‘’You Belong With Me’’ videosuyla ödülü kazanan Swift, tam sahneye çıktığı sırada Kanye West sahneye fırladı ve genç şarkıcının elindeki mikrofona sarılarak “Bu ödül Beyonce’nin hakkı, bu ödül aslında onundu.” diyerek izleyenleri şaşırttı. Bu olay üzerine Swift, teşekkür konuşması yapamadan sahneden ayrıldı.   

     Kimileri West’in bu hareketini soğuk bir şaka olarak değerlendirdi. Ünlü şarkıcı daha önce de buna benzer bir olaya imza atmıştı. 2006 yılında ‘En İyi Video’ kategorisinde ödül almayı bekleyen West, ödülü Justice vs. Simian’ın “We Are Your Friends” şarkısına kaptırınca sahneye fırlamıştı.

 “Single Ladies” klibiyle ‘Yılın Videosu’ ödülünü kazanan Beyonce, ödülünü aldıktan sonra Taylor Swift’i tekrar sahneye davet etti. Swift’in teşekkür konuşmasının ardından her iki sanatçı da sarılarak birbirlerini tebrik ettiler.
 
BRITNEY TÖRENE KATILAMADI          

En İyi Yeni Sanatçı ödülünü kazanan Lady GaGa’nın etkileyici “Paparazzi” performansının ardından törenin belki de en çok merak edilen ‘En İyi Pop Videosu’ ödülüne sıra geldi. Bu dalda Beyonce, Lady Gaga Wisin y Yandel ve Cobra Starship featuring Leighton Meester arasından ödülü kazanan isim “Womanizer” klibiyle Britney Spears oldu. Ünlü şarkıcı turnede olduğu için törene katılamadı.  Gecede ödül alanların dışında Pink, Alicia Keys gibi birçok ünlü şarkıcı sahne aldı.

Muhteşem törenin kapanışı da Michael Jackson’ı anlatan “This Is It” belgeselinin fragmanıyla yapıldı. Russell Brand’in de en başta söylediği gibi 2009 MTV Video Müzik Ödülleri, Michael Jackson’a armağan edildi...

KAZANANLAR

Haberin Devamı

Yılın Videosu: Beyonce, Single Ladies (Put A Ring On It)     
 En İyi Yeni Sanatçı: Lady Gaga, (Poker Face)
En iyi Hip-Hop Videosu: Eminem, (We Made You) 
En İyi Erkek Şarkıcı Video: T.I. f/ Rihanna, (Live Your Life)
 En İyi Pop Videosu: Britney Spears (Womanizer)
 En İyi Rock Videosu: Green Day (21 Guns)  
En İyi Kadın Şarkıcı Video:
Taylor Swift
(You Belong With Me)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!