Adliyeden oynayarak çıktı

Güncelleme Tarihi:

Adliyeden oynayarak çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 26, 2009 01:00

İbrahim Tatlıses,ifadesini verdikten sonra adliyeden şarkılar eşliğinde oynayarak çıktı.

Haberin Devamı

ADLİYEDEN BÖYLE ÇIKTI / FOTO GALERİ

ADLİYEDEN OYNAYARAK ÇIKTI / VİDEO 

Ãœnlü Türkücü Ä°brahim Tatlıses, Ä°zmir'de görülen Anafor Davası kapsamında talimatla ifadesi alındı. Ä°zmir'de Ahmet Tekin Baykal liderliÄŸindeki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Anafor" isimli operasyona iliÅŸkin davada, Sami HoÅŸtan ve ÇeÅŸme Belediye BaÅŸkanı Faik TütüncüoÄŸlu'nun da aralarında bulunduÄŸu 176 sanık ile birlikte yargılanan türkücü Ä°brahim Tatlıses, Ä°stanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi baÅŸkanına talimatla ifade verdi. Sabah saatlerinde BeÅŸiktaÅŸ'ta bulunan Ä°stanbul Adliyesi'ne avukatıyla birlikte gelen Ä°brahim Tatlıses 12. Ağır Ceze Mahkemesi'ne çıkarak, burada mahkeme baÅŸkanına yaklaşık yarım saat süreyle ifade verdi.Â

İBRAHİM TATLISES ADLİYEDEN OYNAYARAK ÇIKTI

Haberin Devamı

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses ifade vermesinin ardından adliyeden türkü söyleyip, oynayarak çıktı. Basın mensuplarının, "neden geldiniz?" şeklindeki sorusuna," 'Daha önce tanık olarak gittim. Savcının, herhalde 'İbrahim Tatlıses dosyaya girerse daha ilginç olur' diye... İzmir'de, yani otelimizde olan bir olay. Aslında bir olay yok ama öyle gibi görünüyor. Çete yakalanınca, Kuşadası otel motel geçiyor. İşte otelde kaldılar, ettiler. Halbuki kimse ne kaldı, ne etti. Onun için ben, mağdur olarak gittim ifade verdim" şeklidne konuştu.Otelinin herkese açık olduğunu belirten Tatlıses, otele gelenlerin tamamını tanımasının mümkün olmadığını ifade etti. İzmir'deki mahkemenin, talimat gönderdiğini ve burda talimatla ifadesinin alındığını belirten Tatlıses, "Alıştık artık" diye sözlerini tamamladı. Tatlıses, daha sonra türküler söyleyip, etrafa el sallayarak, kendi kullandığı araçla adliyeden ayrıldı.

Ä°DDÄ°ANAME..

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ve İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, İbrahim Tatlıses'in Kuşadası'nda bulunan otelinde, 2007 yılı Kurban Bayramı'nın 3. günü, Sami Hoştan, bazı iş adamları ve sanatçıların katılımıyla kumar günü düzenlendiği anlatılıyor. Kumar günüyle ilgili kendisine bilgi verilmemesine sinirlenen örgütün lideri olduğu iddia edilen Ahmet Tekin Baykal'ın, örgüt mensuplarıyla silahlı olarak oteli bastığı, Sami Hoştan ve Tatlıses'in ise otelden kaçtıkları iddia ediliyor. Baykal'ın İbrahim Tatlıses’in bir daha ilçeye gelmesini yasakladığı, Sami Hoştan'a da 1 milyon dolar ‘ceza’ kestiği, bu parayı taksitlerle aldığı iddianamede yer alıyor. Tatlıses'in 2008 yılının Ekim ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadesine de yer verilen iddianamede, “Tatlıses'in Ahmet Tekin Baykal'ı şahsen tanımadığınıö ve “Sami Hoştan'ı ise 15 yıl önceden sanatçı arkadaşlarıyla gittiği bir sünnet düğününden tanıdığınıö söylediği kaydediliyor. Tatlıses'in alınan ifadesinde, “2 Ocak 2007 tarihinde Kuşadası ilçesindeki otelinde bayram vesilesi ile program olduğunu, Sami Hoştan'ın otelde bulunduğunu, otelinde müşterilere açık oyun salonu bulunduğunu, bu salonun kumarhane olarak faaliyet göstermediğini, işlerinin yoğun olması nedeniyle ne kendisi ne de Sami Hoştan'ın herhangi bir oyun oynamadıklarını, Ahmet Tekin Baykal ve adamlarının kumar oynatıldığı gerekçesiyle oteline baskın yapmalarının söz konusu olmadığını, otelinde kumar oynatılmadığını ve Baykal'a para vermediğiniö söylediği ifade ediliyor. İddianamede, sanıklardan İbrahim Tatlıses'in "suç işlemek için kurulan silahlı örgüte bilerek yardım" ve "Kumar oynatmak" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!