Kusurum olduysa affola

Güncelleme Tarihi:

Kusurum olduysa affola
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 01:00

Önce "Neşet Ertaş'ı tanımıyorum" dediği, sonrasında da "Neşet Ertaş benim sayemde tanındı" dediği iddia edilen pop müziğin sevilen sanatçısı Nil Karaibrahimgil, usta sanatçı Neşet Ertaş'a yazdığı duygusal mektupla özür diledi.

Haberin Devamı

NİL KARAİBRAHİMGİL FOTOĞRAFLARI       

"Özgür Kız" lakaplı Nil Karaibrahimgil'in "Neşet Ertaş'ı tanımıyorum" dediğinin iddia edilmesiyle başlayan, ardından iddiaların "Neşet Ertaş benim sayemde tanındı" şeklinde sürdüğü polemik, genç şarkıcının büyük ustaya yazdığı mektupla son buldu. Bir radyo programında Neşet Ertaş'ın şarkılarını pek bilmediğini söylemesiyle böyle bir polemiğin başladığını belirten Nil Karaibrahimgil, yazdığı duygusal mektubuyla da Ertaş'tan özür dilemesini bildi. 

İşte o mektup:                           

"Çok Saygıdeğer Neşet Ertaş,Bugün, yüzümü solgun gören babam sordu: “Neyin var kızım...” “Sorma baba” dedim, “Neşet Ertaş’ı üzmüş olabilirim. Sözlerim yanlış anlaşıldı, o gerçek sanabilir. Kelimeleri sevmiyorum, çok kayganlar...” Babam, “Neşet Ertaş’ı babaannen çok dinlerdi. Çok severdi. Evde bir dolu plakları vardı” dedi.

Haberin Devamı

Son zamanlarda, kendi kendime söylediğim şeyleri herkese aktaramaz oldum. Bu halime şaşırıyorum. Çünkü demek istediğini söyleyebilen biri sanırdım kendimi. En iyisi yazmak yine dedim.                        

Size sesleniyorum: Her şeyden önce şunu bilmenizi isterim ki, ben, Nil Karaibrahimgil, sizin binlerce gönülle, kuşaklar boyu kurmuş olduğunuz o dostluk bağını, kendi adına kurmaya çalışan bir besteciden fazlası değilim. Hayat yolunda, bir nevi yan yana yürüyen bu iki insanı karşı karşıya getirmeyi üç beş başlık beceremez. Ben, sizin gibi büyük bir âşığın türküleriyle henüz tanışmamış olsam da, o mirasın bir küçük taşıyıcısıyım. Size saygıda kusur etmem söz konusu olamaz. Sizinle ilk karşılaşmam, bir radyo programında oldu. O programın kaydını bugün dinleme fırsatım oldu. Ününüzü tabii ki duyduğumu, fakat türkülerinizi henüz dinleme fırsatım olmadığını söylemişim. Bunun üzerine, “Dinleyelim mi o halde tanışmış olursun” denilince, “Evet çok isterim dinlemeyi” demişim. Kucak açmaktan başka, öğrenmeyi istemekten başka bir şey yapmamışım. Sonra her şey nasıl bu hale geldi bilmiyorum.

İnsan bazen, kelimlere basıp yuvarlanabilir. O “sayemde” kelimesini de, “Vesile olabildiysem ne mutlu”yla değiştirmek isterim.Babaannem Saliha Anıl’ı, ne yazık ki, hiç tanımadım. Şairdi. Şimdi bütün bu olayları, onun bana bir selamı olarak görüyorum. Belki de babaannem, Neşet Ertaş türküleriyle gönlüne girip bakmamı istedi çok uzaklardan. Ne güzel köprüler bunlar, gözleri dolduran. Eminim siz bunlardan pek çoğunu inşa ettiniz. Darısı başıma. Bir kusurum olduysa affola.

Nil"

Haberin Devamı

HAM MEVYE KURUSUNA BAKKAM

Neşet Ertaş'ın, Nil Karaibrahimgil'in söylediği iddia edilen sözlerin ardından, “Olmadan oldum sanan birinin çocukça lafları. Nil ham meyve,
kusuruna bakmam” dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!