Rekora koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Rekora koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 14:32

1,5 yıl önce Güney Afrikalı bir görme engellinin 269 km. hıza ulaştığı sürat denemesi, Metin Şentürk’ü direksiyon başına geçirdi. Hemen ardından Mike Newman adlı ıngiliz’in 284 km. ile Guinness rekorlar kitabına girmesi üzerine iyice hırslanan şarkıcı, önceki günkü denemesinde 200 km.’ye ulaştı.

Haberin Devamı

METİN ŞENTÜRK'TEN REKOR DENEMESİ  

PİSTLER ONA DAR GELİYOR         

 “Afrikalı, İngiliz yapar da Türk yapamaz mı” deyip sürücü koltuğuna oturan Şentürk, önce standart otomobillerle trafiğe kapalı alanlarda çalıştı. Ardından süratli otomobillere geçti. Çalışmalarını Ferrari F430 ile sürdürebilmesi için Fı-Yapı’nın sahibi Fikret İnan’ın sponsor olduğu şarkıcı, Hezarfen Havaalanı’nın 700 metrelik pistinde 200 km.’ye kadar çıktı. Şentürk, yüksek hızlara ulaşmak için daha uzun pistleri olan Erzurum, Kars ve şanlıurfa Havaalanları’nda çalışmaya başlayacak.
  
BU İŞİ GÖZÜ KAPALI YAPARIM               

 Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’dan da destek aldığını söyleyen Metin Şentürk’ün rekor kıracağına inancı tam: “Başlarda bir co-pilotla çalışıyordum, artık yalnızım. Co-pilotun direktiflerini kask içine yerleştirilen özel bir düzenekten alıyorum. Rekor günümde de yanımda kimse olmayacak. Havalimanı kulesi ve beni takip eden diğer araçtan gelen komutlara göre hareket edeceğim. ınancım tam, ben bu işi gözü kapalı yaparım!”           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!