Bahadır Akkuzu hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Bahadır Akkuzu hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 00:00

Barış Manço'nun unutulmaz grubu Kurtalan Ekspres'in gitaristi Bahadır Akkuzu, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

BAHADIR AKKUZU FOTOĞRAFLARI

Kurtalan Ekspres'in gitaristi Bahadır Akkuzu, yaşamını yitirdi. Kolunda uyuşma şikayetiyle gece özel bir hastaneye kaldırılan Akkuzu'nun kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. 54 yaşındaki Akkuzu, acil serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşama gözlerini yumdu.

 

HAYATI SAHNELERDE GEÇTİ

 

15 yaşında sahneye çıkmaya başlayan ve ilk olarak '4 Adam' isimli rock and roll grubunu kuran Akkuzu, 1978' den itibaren Kurtalan Ekspres grubunun gitaristi, vokalisti ve kurucusu olarak çalıştı. Akkuzu, müzik yaşamı boyunca, Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray, Edip Akbayram gibi müzik adamlarına eşlik etti. Bahadır Akkuzu, 'Sakız Hanımla Mahur Bey', 'Kara Toprak Ver Yarimi, 'al Beni' isimli bestelerinde sahibiydi.

Haberin Devamı

 Hastanede basın mensuplarına açıklama yapan Sonat Akkuzu, babasının şimdiye kadar belli bir rahatsızlığının bulunmadığını ifade ederek, “Pazar gününden itibaren göğsünde bir sıkışma olmuş. 'Klimadan dolayıdır' diyerek kendisi doktora gitmedi. İnatçıydı, işe gitti. Geldiğinde daha kötüydü. Evde 2 kez fenalaştı, sonra arabayla hastaneye geldik. Röntgen çekimi sırasında tekrar fenalaştı. Kalp krizi geçirmiş. Ancak kurtarılamadı” dedi.

Akkuzu'nun ölüm haberini duyan sanatçı Ufuk Yıldırım, “Kurtalan Ekspres”in üyelerinden Ahmet Güvenç ve Eser Taşkıran ile bazı aile yakınları da hastaneye geldi.

CUMARTESİ TOPRAĞA VERİLECEK

 

Akkuzu'nun cenazesi Cumartesi günü Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!