Dost meclisi düş bahçesinde

Güncelleme Tarihi:

Dost meclisi düş bahçesinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 00:00

Mumlar, ortancalar, sokak lambaları eski evlerin duvarlarını andıran tahta süslemeli dekorlar; kısacası bir “Düş Bahçesi” yaratmak için her şey hazır.

Haberin Devamı

Sezen Aksu ve arkadaşları henüz ortalıkta yoklar. Biz de yan bahçede, az sonra başlayacak olan cümbüşü izlemek için yerimizi alıyoruz. Komşumuzu dikizlemek değil elbet amacımız ama ‘komşuluk hakkı’ diye bir şey var.

SEZEN Aksu ve Arkadaşları’nın müziklerinden “gözümüze ve kulağımıza düşen payı” almak niyetindeyiz bu akşam. Fahir Atakoğlu ev sahibinden bile erken dalıyor bahçeye. Piyanosunun başına geçip Aksu’nun sözleriyle “Dargın Değilim” diye bilinen bestesini çalmaya başlıyor. Atakoğlu’nun arkasında, alkışlar eşliğinde beliriyor. Usulca yanaştığı Fahir Atakoğlu’na ‘ben geldim’ dercesine dokunuyor. Şarkıyı yarıda kesen Atakoğlu piyanoyu bırakıp, Aksu ile kucaklaşıyor. Hatta yanlışlıkla dudağına yakın bir yere kondurduğu öpücük sonrası “Ay şurama denk geldi. Aman Allah korusun. Gerçi gelse ne olur, biz kardeşiz, sayılmaz” diye dalga geçiyor Minik Serçe. Ardından “Lal” ile gecenin ilk şarkısı başlıyor.
Onlar söylerken yavaş yavaş enstrümanını, notasını alan bahçeye geliyor. Aykut Gürel, Fatih Ahıskalı, Özer Arkun, Serdar Barçın, Cem Tuncer, Murat Yeter ve Seden Gürel hep birlikte “Vazgeçtim”i söylüyorlar. “Seni Kimler Aldı” blues versiyonuyla yorumlanıyor, bitince de düzenleme de Onno Tunç’un adı geçiyor ve bir alkış da onun için kopuyor. “Düş Bahçesi”nde Onno Tunç da arkadaşların arasında yerini alıyor.

Süpersin leynn

Haberin Devamı

Sezen Aksu hazırladıkları bu özel konser serisinden bahsederken “İlk önce bu konserler Açıkhava için değildi ama ben kıyamadım. Neden önce orası da burası değil dedim. Allah’tan beni tanıyorsunuz da artık size yaranıyormuşum gibi bir duruma düşmüyorum” dedi. Bülent Ortaçgil’in de aralarında olması gerektiğini ama sağlık problemleri nedeniyle katılamadığını söyleyen Aksu konsere, “Beni Kategorize Etme”nin caz versiyonu ile devam ediyor. İki gece önce “Yeni Türkü”nün sahnesinde büyük alkış alan Serdar Barçın, bu sefer saksofon sololarıyla Aksu’dan “Dilber hala” lehçesiyle ‘Süpersin leynn’ övgüsünü alıyor.

Ajda eşsiz bir yaratık

Müzik hayatına girerken iki önemli kadına hayranlık duyduğunu anlatan Aksu, “Bir tanesi Ajda Pekkan. Eşsiz bir yaratık olarak değerlendiriyorum onu. Onun şarkı söylediği yıllarda kadın olarak dik başlı durmak zordu” dedikten sonra “şükran ve minnet doluyum” diyeceği yerde yanlışlıkla “Şükret” dedi. Kendisiyle dalga geçip “Şükret ne ya, şükran diyecektim” demesi üzerine gülen kalabalığa şakayla karışık sataşan Aksu, “Siz de... Bir hata yaptım hemen gülün. Kına yakın” deyip dinleyicileri daha da güldürdü.

Portekizli gibi İtalyanca

Haberin Devamı

Aksu, daha sonra müzik hayatını etkileyen diğer kadının Amalia Rodrigues olduğunu açıkladı. İzmir’de yaşadığı yıllarda anneannesinin radyosunda her çarşamba “İtalyanca Şarkılar” diye radyo programını kaçırmadan dinlediğini söyleyen Aksu,  Rodrigues ile tanışmasının da bu zamanlarda olduğunu söyledi. Aksu, “Şimdi size Rodrigues’den ‘Canzone Per te’ adlı İtalyanca şarkıyı Portekiz aksanıyla söyleyeceğim” dedi.

Konserde gelen telefon

“Olmasa Mektubun” şarkısını Yunanca ve Türkçe yorumlayan Aksu, bu şarkıyı iki gün önce kendi durduğu yerde, Yeni Türkü ile söyleyen Haris Alexiou için, “Akdeniz’in en büyük şarkıcısı” dedi. Şarkı bitiminde Fahir Atakoğlu’nun getirdiği telefona cevap veren Aksu, kısa bir süre de olsa İngilizce olarak Alexiou ile görüştü. Aksu “Seni çok seviyorum. Yalancı. Çok özledim. Sen delisin, görüşürüz” diyerek telefonu kapattı. Ardından da “Ne deli kadın yahu. Onunla kız kardeş gibiyiz. Benim ailem Selanik’ten, onunkiler İzmir’den göçmüşler” dedi.

Açıkhava’da Erol Evgin rüzgarı

Haberin Devamı

HARBİYE Açıkhava’da bu akşam Erol Evgin konseri var. 40’ıncı sanat yılında Erol Evgin, İstanbul’daki tek solo konserini verecek. Konser üç saat sürecek ve sanatçıya özel orkestrası eşlik edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!