Ya oyalama artık yeter!

Güncelleme Tarihi:

Ya oyalama artık yeter
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2009 00:00

Yalın'ın, geçtiğimiz cuma akşamı Kuruçeşme Arena’da verdiği konserde 16 yaşındaki bir fanı böyle bağırıyordu.

Haberin Devamı

KONSERDEN FOTOĞRAFLAR - Foto-galeri

Konserin başlamasına saniyeler kala sadece o değil, ön sırayı kapan bütün kızlar çığlık çığlığaydı. Konser öncesi “Farklı bir şov hazırladık” diyen Yalın’ın merak uyandıran sahnesini ve onu izlemek için herkes sabırsızlıkla bekliyordu. Geceden “beklediğimize değdi” sonucu çıksa da, o sahne de neler vardı, neler.

Konser alanı “Bütün kızlar toplandık” tadında, doluydu. Farklı olacağı söylenen sahne beyaz dev bir perde ile baştan sona kapatılmıştı. Perdenin arkasında dolaşan her gölge, “Yalııııın” çığlıklarına neden oluyordu. Saat 19.00’dan beri bekleyen Yalın fanlarının artık sabrı kalmamıştı. Afiş, albüm, tişört; hepsi tepeden tırnağa Yalın'la geziyor, onun şarkılarıyla yatıp, onunla kalkıyorlardı. 15-16 yaşlarında “Korsan almıyoruz” diyecek kadar da sahip çıkıyorlardı Yalın'larına.

Haberin Devamı

Yalın'dan canlı klip

Güzel bir yaz akşamı ışıklar karardı... Klasik gitar eşliğinde Yalın; sözleri Mehmet Teoman’a, müziği Vedat Sakman’a ait olan “Yalnızlığım”ı söylemeye başladı. Onu her konserinde takip eden bu kızlar korosunun çığlıkları arasında “Neden böyle duygusal bir şarkıyla çıktı ki” diye birbirlerine soru sormaya başlayanlar da vardı. “Genelde eğlenceli şarkılarla çıkardı, acaba üzgün mü” diye onun adına hemen üzülenler, “Yeni şarkısı galiba” deyip şarkıyı hayatlarında ilk kez dinleyenler bile vardı. Büyük, beyaz perde açılacak diye sabırsızlıkla beklerken “Ya oyalama artık yeter” diye heyecandan tükenmiş bir sesle bağırıyordu bir Yalın fanı. Tam bu sırada, el kamerasıyla çekilen görüntüler ekrana yansıtılmaya başladı. Yalın bir odada oturmuş, yanında da gitaristi “Yalnızlığım”ı söylüyordu. Bir an için canlı yayın mı, bant kaydı mı anlamaya çalışırken şarkı bitti. Yalın ceketini giydi, su içti ve “Ah be kardeşim”in müziği eşliğinde yürümeye başladı. Aynı klibindeki gibi, hatta Mehmet Turgut’a poz bile verdi... Klibin hepsini saniye saniye canlı olarak izledik. Dev ekranın ipleri çözüldü ve nihayet gerçek sahneyle karşı karşıya kaldık. Arka planda gökdelenleri andıran ekranlar, dev bir orkestra, ışılyılı elbiseleriyle şık vokalistler ve 60'lı yılların efsane arabası Beyaz bir vosvos duruyordu. Önde ise elektro bağlaması ile "Ahe be kardeşim" e eşlik eden Ahmet Koç ve Yalın... Şov tam da Yalın'ın röportajlarında söylediği gibi canlı bir kliple başladı ve sürprizlerle devam etti.

Haberin Devamı

“Albüm çıktığından beri yakamdan düşmüyorlar”

“Ben bugün” adlı albümünde yer alan “Bit Pazarı” adlı şarkının introsunun Eurovision birincisi olan “Fairytale” isimli şarkıya benzemesi; çok konuşulmuştu. Çıkan haberlere gönderme yapan Yalın, Turkcell Kuruçeşme Arena’yı dolduran binlerce kişiye “Albüm çıktığından beri yakamdan düşmüyorlar. Onlara en güzel cevap bu akşam oldu. Hepinize çok teşekkürler” diyerek bu şarkıyı okudu.

KONSERDEN NOTLAR

* Konseri izlemeye gelen 8 bin kişi arasında Tuğba Özerk, İzel ve Ayşe Özyılmazel de vardı.

* İki saat süresince sürekli hareket halinde olan Yalın, sadece bir-iki slow şarkıda konsept gereği oturdu.

* Yalın, eski sevgiliyle yıllar sonra karşılaşma anını anlatan “Bir Tek Sen Eksiksin” adlı şarkısını fan club üyelerinden oluşan 20 kişilik koroyla birlikte söyledi.

Haberin Devamı

* Ünlü şarkıcı, yeni albümündeki "Başka Hayatların Kadını" şarkısını "Tanju Okan’ın anısına" diyerek seslendirdi.

*Yalın "Nezaketen" şarkısını söylerken, Anadolu Ateşi topluluğu ile çalışan 10 davulcu sahnede ona eşlik etti.

* Hareketli performansıyla dikkat çeken Yalın, dinlenmek için 15 dakikalığına sahneyi vokalistlerine bıraktı.

* Bis için sahneye, üzerinde “Git patlat bu kafayı şimdi” yazan bir tişörtle çıkan Yalın, "Keşke"yi söyledi.

* SuAda'daki Thomas Anders, Yalın'ın da Kuruçeşme'deki konserleri, sahil trafiğini kilitledi. Bentley, Ferrari gibi otomobilleri yürüyerek sollayanlar görüldü.

* Bilinçli dinleyiciler, konsere deniz yolunu kullanarak, 1 TL’ye Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar'dan geldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!