Vergi ödememek için m

Güncelleme Tarihi:

Vergi ödememek için m
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2009 10:32

Almanya'da doğup büyüyen İsmail YK, Türkiye'de gelir vergisi ödememek için Türk vatandaşlığından çıktı..

Haberin Devamı

Ä°SMAÄ°L YK FOTOÄžRAFLARI

Sivaslı bir ailenin çocuğu olan İsmail YK, 2006'da çıkardığı 'bombabomba.com adlı albümüyle 'yılın en çok satan albümü' ödülünü almıştı. Günaydın'dan Özlem Esmergül'ün haberine göre çifte vatandaşlığı olan İsmail YK, Türk vatandaşlığından çıktı. Böylece gelir vergisinden muaf olan şarkıcı Türkiye'ye Alman pasaportuyla turist olarak giriyor.

Ä°smail Yurtseven, ilk önce kardeÅŸleriyle 'Yurtseven KardeÅŸler' grubunu kurdu ve şöhreti yakaladı. Sonra grubun adını da alıp 'Ä°smail YK' oldu ve yoluna yalnız devam etti. 'Åžapur Åžupur Ye Beni', 'Bas Gaza' gibi ÅŸarkıları dillerden düşmedi.Â

 İSMAİL YK İDDİALARI YANITLADI

Vergi ödememek için m
İsmail YK'nın basına gönderdiği vergi makbuzlarından bir örnek.


Haberin sitemizde yayınlanmasından sonra hem İsmail YK hem de sanatçının plak şirketi Avrupa Müzik bir açıklama yayınladı: İsmail YK'nın açıklaması ise şöyle: "Benim Almanya'da yaşadığımı ve Alman vatandaşlığında olduğumu herkes bilir. Ben zaten zaman zaman röportajlarımda da bunu defalarca söylediğim halde gizli habermiş gibi yapılmasına, benim hedef gösterilmeme bir anlam veremedim ve şaşkınlıkla karşılıyorum. Vergi konusuna gelince Türkiye'de ödediğim vergi makbuzlarından örnekleri ektedir. Tüm basın mensuplarına ve Kamuoyuna duyurur saygılar sunarım."

Haberin Devamı

Sanatçının plak ÅŸirketi ise ÅŸu yazılı açıklamayı yaptı: "BildiÄŸiniz üzere sanatçımız Ä°smail YK 05 Temmuz 1978 tarihinde Almanya'da doÄŸmuÅŸ ve halen bütün ailesi ile birlikte Almanya'da yaÅŸamaktadır. Almanya'da yaÅŸayan hemen hemen bütün Türkler Almanya'da ki iÅŸ yaÅŸamlarını sürdürebilmek ve tüm sosyal haklardan yararlanabilmek için mecburen Alman Vatandaşı statüsüyle yaÅŸamaktadır. Ä°smail YK' da bu statüde Almanya'da yaÅŸayan milyonlarca Türk'ten biridir ve bunu zaten herkes bilmektedir.Â

Vergi konusuna gelince İsmail YK, konuyla ilgili hassasiyetinden dolayı Türkiye'de ki kazançlarından ötürü hem Türkiye'de hem de Almanya'da çifte vergi ödemektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!