Azeri kız nasıl değişti

Güncelleme Tarihi:

Azeri kız nasıl değişti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2009 00:00

Müzik dünyasına 13 yaşındayken İbrahim Tatlıses’in desteğiyle adım atan Günel, artık 23 yaşında...

Haberin Devamı

İŞTE DEĞİŞİMİN FOTOĞRAFLARI

Yeni albümü “Adı Yok”u kısa süre önce çıkaran Günel, yeni imajıyla herkesi şaşırtıyor. Sesinden görüntüsüne tamamen yenilenen Günel, bugünlere gelmesinde ıbrahim Tatlıses’in büyük payı olduğunu vurguluyor: “Bana doğru yolu gösterdi. Ona ‘ikinci babam’ diyorum zaten.”

Yepyeni bir albüm çıkardın, bu albümle birlikte kendini de yeniledin...
- Albümüm çıkalı yedi gün oldu. Çok güzel tepkiler alıyorum. ‘Adı Yok’ şakısıyla çıkış yaptık, klip şarkımız da o... Klip çok güzel oldu, kimse beni tanımadı, yabancı klip zannetmişler. 

Bestelerini kimlerden aldın?
- Yıldız Tilbe, Sezen Aksu, Zülfü Livaneli, İlyas Keçeci, Rıza Zarrab ve Tuna Rahmanoğlu gibi isimlerden.

Yıllar önce, 13 yaşındayken İbrahim Tatlıses’in kanatları altında müzik dünyasına adım atan Günel, artık 23 yaşında. “Adı Yok” adlı 3. albümüyle 4 yıl aradan sonra müzik dünyasına dönüş yapan Günel, yeni imajıyla da dikkat çekiyor. Genç şarkıcı, “Artık büyüdüm” diyor.



Bu kadar isimle çalışmak zor olsa gerek...
- Bir kere kaset yapmak çok maliyetli bir şey. Yıldız Tilbe beni çok seviyor. Bana çok yardımcı oldu. ‘Tamam” diye bir şarkı verdi. Zülfi Livaneli bana “Belalım” adlı şarkısını hediye etti. Sezen Aksu da “Yanarım” şarkısını verdi. Sezen Aksu’yla da tanışmak istiyorum. İlyas Keçeci’nin başının etini yedim, bana zorla şarkı yaptı (gülüyor). Beni kapıdan kovuyordu ben bacadan giriyordum.  

Çok şanlısınız o zaman...
- Çok şanslı hissediyorum. Şanslı olmasaydım ben burada olmazdım. İbrahim Tatlıses beni nasıl meşhur ederdi aksi olsa... 

Bu kaçıncı albüm...
- İlk albümüm 1999’da çıkardım, ikinci albüm 2004  İdobay’dan çıktı. Üçüncü albümümü kendim yaptım, kendi emeklerimle gerektiği yerde arabamı sattım. Arkadaşlarımdan dostlarımdan bana yardımcı olanlar oldu. Albüm, GNL (Günel) şirketinden çıktı. 

Neden yeni şirket kurdunuz?
- Şirketler albüm çıkarmamaya başladılar. Öyle olunca ben kendime şirket kurdum. Albümümü yaptıktan sonra bütün şirketler almak için çok uğraştılar. Dağıtımı Seyhan Müzik’ten çıktı.

Dört yıl aradan sonra albüm çıkardın. Korktuğun şeyler oldu mu?
- Oldu... Aslında daha erken çıkarmak istiyordum albümümü. Ama hep bir engel vardı. Kriz bizi çok düşündürdü. Ama biz bu albümü yapmıştık, çöpe atamazdık. Halk benden bu albümü bekliyordu ve kararımızı verdik.  

Bu süreçte çok ağladığın ve üzüldüğün şeyler oldu mu?
- Albüm çıkarmak çok zor bir şey. Albümümde 16 şarkı var, arkadaşlarımın ve dostlarımın desteği olmasaydı belki biz bu albümü çıkaramazdık. Ailemin bana çok desteği oldu. 12 senedir İstanbul’da yaşıyorum ve hep doğru yolda ilerledim. Canımın çok sıkkın olduğu zamanlar oldu ama ben sağda solda çıkmak istedim, yapmadım. Hep benim yanımda doğru insanlar vardı. İbrahim Tatlıses bana doğru yolu gösterdi. İkinci babam diyorum kendisine.

Herkes seni İbrahim Tatlıses’le tanıdı...
- Ben İbrahim Tatlıses için “sihirli değneyim” diyorum. Yerini kimse dolduramaz. Ortalarda çok dolaşan insan var, İbrahim Tatlıses’in yerine gelmelerine çok var. Bence onun okulunu okusunlar.

KÖTÜ KARAKTER BANA UYMAZ

Farklı bir albüm yapmak istiyor musun?
- İngilizce kursuna gidiyorum. Dördüncü albümümü karma yapacağım. İngilizce, Türkçe, Farsça... Bu dillerde bir albüm yapmak istiyorum. Dünyaya açılmak istiyorum. Dünyaca ünlü sanatçı olmak istiyorum. “Nasıl fantazi müzik sanatçısı dünyaya açılacak” diye düşünen olabilir ama İbrahim Tatlıses’in dünyaca tanıldığını ve sevildiğini biliyoruz. 

13 yaşında girdin bu camianın içine, şimdi 23 yaşında baktığın zaman hayatında neler değişti?
- Aslında baktığın zaman hayatımda bir şey değişmedi. Ben ailemle yaşayan bir insanım, beni yanlız bırakmayan arkadaşlarım var. İyi niyetimden dolayı dostlarımdan çok kazık yediğim de oldu. Şimdi daha seçiciyim. Kendimi ses konusunda geliştirdim. Sesim daha iyi oturdu. Şimdi şarkı okuduğum zaman ağlıyorum ama eskiden ağlamıyorum. 

Hataların oldu mu, keşkelerin...
- Arkadaş konusunda oldu. Bazen kimseyi dinlemiyorum. Burnumun dikine gidiyorum. Çok inantçıyım, bu huyumdan nefret ediyorum. 

Sana Sibel Can’dan da destek geldi.
- Evet, bir programa çıktığım zaman Sibel Can aradı. Beni çok sevdiğini, çok beğendiğini söyledi. Kızı Melisa gibi şarkı söylüyormuşum. “Sen benim kızım gibisin” dedi. Sibel Can, İbrahim Tatlıses ve Kibariye’yi çok beğeniyorum. Onlardan destek alıyorum. Bu beni çok mutlu ediyor çünkü bu camiada kolay kolay arkadaş, dost bulunmuyor. 

Oyunculuk yapmayı düşünüyor musun?
- Dizi teklifleri alıyorum. Genç kız rolleri geliyor. Bana uyan bir teklif gelirse oynarım tabii. Tiyatro eğitimi almaya başlayacağım. Genç kız teklifleri geliyordu. Türkan Şoray kurallarına uyarak gelen tekliflerini kabul edeceğim. Kötü bir karakteri oynayamam. Oynamak istemiyorum. İyi bir kadın rolünde oynamak istiyorum. Poliseye bir dizi olabilir mesela.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!