Serhan ÅžeÅŸen için savcılık devrede

Güncelleme Tarihi:

Serhan Şeşen için savcılık devrede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 00:00

Grup Gündoğarken’in solisti Burhan Şeşen’in beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki müzisyen oğlu Serhan Şeşen, dün öğlen saatlerinde kalbinin durması sonucu yaşamını yitirdi. Ölümüyle tüm sevenlerini üzüntüye boğan Serhan Şeşen yarın toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Serhan Şeşen için savcılık devrede
SERHAN HAYAT DOLUYDU

BEYİN ölümünün ardından yaşam destek ünitesine bağlanan Serhan Şeşen’in yakınları son umut olarak ünlü Alman bestecisi Johann Sebastian Bach’ın eserlerini dinlettiler. Ancak Serhan Şeşen dün öğle saatlerinde yaşama veda etti. Alman Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Uzmanı Dr. Tülin Erdem ve Başhekim Yardımcısı Dr. Cengiz Uzun, acı haberi bir basın toplantısı düzenleyerek verdi. Tülin Erdem, Serhan Şeşen’in, yoğun bakımdaki destek tedavisi devam ederken saat 14.30’da gelişen kalp durmasıyla hayatını kaybettiğini açıkladı. Dr. Uzan ise, Şeşen’in, 60 saat yoğun bakımda kaldığını ifade ederek, "Hastanemize geldiğinde zaten hastanın beyin ölümü gerçekleşmişti. Bugün (dün) de Serhan Şeşen’in kalbi durdu. Bu tür vakalarda beklediğimiz bir sonuçtur" diye konuştu. Doktorlar gazetecilerin, "Diğer hastanede yanlış tedavi uygulanmış ne diyorsunuz" sorusuna, "Biz diğer hastanedeki evrakları bilmiyoruz. Bu yüzden bir şey söylememiz yanlış olur" yanıtını verdiler.

Haberin Devamı

Hastaneden yapılan açıklamaya göre ailenin isteği üzerine savcının geleceği ve cenazeyi incelemek üzere Adli Tıp’a sevk edileceği açıklandı. Serhan Şeşen, yarın öğle vakti Erenköy Galipaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ

Serhan Şeşen’e uygulanan tedavi tartışma konusu olmaya devam ediyor. Baba Şeşen, oğlunun Sema Hastanesi’nde menenjit tanı ve tedavisinde 24 saatlik gecikme olduğunu öne sürüyor. Hastane, Şeşen’e 12 saat içinde tanı konup, tedaviye başlandığını, 24 saatte ise kafatasının rahatlatılması için ameliyata alındığını söyleyerek kendini savunuyor.

Prof. Dr. Fehmi Tabak
Özellikle bakteriyel menenjit tedavisinde zaman çok önemli. Menenjitten şüphe edildiği andan itibaren antibiyotik tedavisine başlanmalı.
Antibiyotikten sonra da beyin omurilik sıvısını alınabilir, gerekli görülürse görüntüleme yöntemlerine başvurulabilir. Testlerin sonucunu
beklemek zaman kaybettirir. Tanıda menenjit çıkmasa bile hastanın kaybı olmaz. Ama gerçekten menenjitse hayatı kurtarılabilir. Tedavide ilk 1-2 gün çok önemli.

Haberin Devamı

Dr. Elif Hakko 
Baş ağrısı, ateş, halsizlik, ense sertliği, bel ağrısı, bilinç bulanıklığı gibi belirtiler menenjiti düşündürür. Kesin tanı beyin omurilik sıvısının alınmasıyla konsa da menenjitten kuşkulanılıyorsa kesin tanı beklenmeden tedaviye başlanır. Menenjit tanısında tomografi, MR gibi
radyolojik tetkikler birincil önemde değildir, ancak beyindeki apse görülebilir. Zamanında tanı ve tedavi, ölüm riskini düşürür ama ortadan kaldırmaz.

Menenjit aşısı neye karşı koruyor

Menenjitin en basit tanımı, beyin zarı iltihabı. Menenjitin en korkulan, öldürücü türü bakteriyel olanlar. Menenjit çocuklarda daha sık görülse de yetiÅŸkinler hastalıktan muaf deÄŸil. Çocuklukta yapılan menenjit aşısı (Hib), ölümlere yol açan bakteriyel menenjitlerin yüzde 90’ından sorumlu Hib (hemofil) bakterisine karşı koruyor. Menenjite neden olan diÄŸer bakterilere karşı korumuyor.Â
Mesude ERÅžAN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!