‘Magandalık’ bitti sanmıştık

30 Aralık akşamı tam olarak 20.50’de, AŞTİ önünden Ulus Rüzgarlı-Sincan merkez hattında çalışan 06 J 2093 plakalı Peugeot marka dolmuşa bindim.

Haberin Devamı

Dolmuş şoforünün müşteri elde etme maksadıyla lüzumsuz kornaya basması bir yana, asıl şikayetim trafik magandalığıyla ilgili. ATO önündeki yolda seyir halindeyken içtiği suyun pet şişesini büyük bir rahatlıkla camdan fırlattı ve yandan geçen aracın sürücünün camına isabet etti. Bu sürücü daha sonra dolmuşu durdurarak, haklı olarak karşı bir çıkış sergiledi ancak dolmuş şoförunun maganda edasıyla ‘kırdıysak kaskom var ödetiriz’ ifadesinden sonra karşı aracın söylemi rahatsız etmiş olacak ki peşine takılıp o aracı yavaşlatıp bozuk para fırlatması tam bir eşkiyalık idi.

ŞEHİR EŞKIYALIĞI

Hem dolmuşta bulunanları önemsemedi, hem de bu yaptığı tam bir magandalık, şehir eşkıyalığı idi. Orta boylu ve kirli sakallı olan 30-35 yaşlarındaki maganda, hiç bir eğitimden geçmeden mi o koltuğa oturtuluyor merak konusu. Sizinle paylaşmak istedim. Yazdığımın yanında yaşadığım olay gerçekten çok çirkindi. Söylediklerim az bile inanın bir Ankaralı olarak ben utanıyorum.
Tuğrul MANGIR

Haberin Devamı

Sigara yasağı kaldırıldı mı

Ankara genelinde sigara yasağı hiç uygulanmıyor ya da sadece kurallara uymayı yaşam tarzı edinmiş işletmeciler tarafından uygulanıyor. Üstelik eskiden, gece yarısına doğru ve işletmenin dip köşesinde gizlice içilirken şimdi akşamın başından başlayarak tüm gece ve uluorta içiliyor.
İşletme sahiplerine ‘sizi şikayet edeceğim’ dediğimde garsonlar ‘abi onlar her gün geliyor zaten, harçlıklarını alıp gidiyorlar’ diyor.
Ben bu kurumları BİMER’e şikayet etmekten bıktım ama sonuç değişmiyor.
Münip GÖKALP

Elektriklere ne oluyor böyle

Çankaya İncek–Ahlatlıbel Mahallesi sakinlerindeniz. Sokak lambalarının (1904-1900-1903 bir kısmı) ve diğer bazı sokaklar yanmıyor, sık sık telefon etmemize rağmen 3-4 gün sonra gelip yapıyorlar. Ancak 2 gün veya 3 gün sonra tekrar sönüyor.
Bu mahallede 3 büyük okul var çocuklar gece vakti okuldan evlerine gitmekte korkuyorlar.
İlgililerin buna bir çözüm bulmalarını rica ediyoruz.
Fuat KAYA

Doldurulamaz mı

Yenimahalle Çamlıca Sağlık Ocağı’nın her iki yanındaki dik yokuşun solda olanında çok büyük çukur var. Arabayla zor iniliyor.
Zor olacağını sanmıyorum, doldurulabilinirse çok sevinirim.
Derya BAYKARA

Yazarın Tüm Yazıları