Maduro'dan çok sert sözler! 'Hırsızlar, vatan haini gibi yargılanacak'

Güncelleme Tarihi:

Madurodan çok sert sözler Hırsızlar, vatan haini gibi yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 14:35

Venezüella Devlet Petrol Şirketinin Amerikalı iştiraki Citgo'nun gözaltına alınan 5 üst düzey yetkilisinin ABD pasaportuna sahip olduğu ortaya çıktı. Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, gözaltına alınan yetkililer için "Yolsuz hırsızlar, vatan hainleri gibi yargılanacak" dedi.

Haberin Devamı

Davayı takip eden iki yetkili, gözaltına alınan 6 Citgo yetkilisinden 5'inin çifte vatandaşlığı olduğunu ve ABD pasaportu taşıdığını söyledi.
Merkezi Houston'da bulunan Citgo'nun üst düzey yöneticileri, şirket bonolarını yeniden finanse etmek için yapılan 4 milyar dolarlık anlaşma üzerinden zimmetlerine para geçirmekle suçlanıyor.

'VENEZÜELLA'NIN EN KÖTÜ CEZAEVİNE GÖNDERİLMELİLER'

Venezüella Devlet Başkanı Maduro, konuyla ilgili devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, Citgo soruşturmasının emrini kendisinin verdiğini, sonrasında ABD Büyükelçiliği'nden çifte vatandaşlık meselesini öğrendiğini açıkladı.

ABD Büyükelçiliği'nin gözaltına alınan vatandaşlarının serbest bırakılmasını istediğini söyleyen Maduro "Onlar Venezüella'da doğdu. Venezüellalılar. Yolsuz hırsızlar, vatan hainleri gibi yargılanacak. Hakkıyla parmaklıklar ardındalar ve Venezüella'nın en kötü cezaevine gönderilmeliler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maduro, Citgo'nun başkanlığına selefi Hugo Chavez'in kuzeni ve eski Petrol Bakanı Asdrubal Chavez'i gözaltına alınan eski Citgo Başkanı Jose Pereira'nın yerine atadı.

Venezüella İletişim Bakanı Jorge Rodriguez de, davanın yolsuzluğun ötesine geçtiğini, 'sabotaj ve casusluk' kategorisine girdiğini dile getirdi.

Rodriguez, gözaltına alınanların, 'Venezüellalılar'ı gıda ve ilaç almak için ihtiyaç duydukları paradan mahrum bıraktığını' belirterek bunun bedelini 'Venezüella adalet sistemi içinde' ödeyeceklerini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da ABD vatandaşlarını gözaltına alan Venezüella'nın konuyla ilgili ABD makamlarına bilgi vermek zorunda olduğu, Amerikalı yetkililerin hemen bir ziyaret talebinde bulunması gerektiği ifadesine yer verildi.

Citgo'nun ABD'de Illinois, Texas ve Louisiana'da rafinerileri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!