Madonna’ya sirk numaralarını öğreten adam

Güncelleme Tarihi:

Madonna’ya sirk numaralarını öğreten adam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 00:00

Geçen perşembe yapılan Madonna konseri her yönüyle çok konuşuldu. 53 yaşındaki süperstar 50 bin kişinin izlediği iki saatlik konserinde bir dakika bile yerinde durmadı. Kâh ip üzerinde yürüdü, kâh havalarda uçtu. Bu sirkvari muhteşem görsel şovun mimarı pek tabii sirkten geliyordu: Cirque du Soleil’in kreatif direktörü Kanadalı Michel Laprise.

Haberin Devamı

Madonna, Türk Telekom Arena’da gerçekleşen konserine dev bir haç ve kırmızı pelerinli rahipler eşliğinde başladı. Ardından iki saat boyunca görsel efektleri inanılmaz bir şov izledik. Film gibi, sahneden sahneye geçti. Otel odasında suikastçılarla mücadele etti, gizli bir ayin için kaçırıldı. Bir ara ip üstünde bile yürüdü... Sonra etraf renklendi; bando temasıyla Madonna sahnede dans ederken gökyüzünde trompetçiler yürüdü. İp üzerinde yürüme ve akrobasi hareketlerini gözünüz bir yerden ısırmış olabilir; zira şovun tüm mimarı Cirque du Soleil’in kreatif direktörü Michel Laprise.

MADONNA PEŞİNE DÜŞTÜ

Kanadalı Laprise, gerçek bir sanatçı. National Theatre de Canada’da eğitim gördükten sonra Avrupa’da çok sayıda seminere katıldı. Hem ülkesinde hem de dünyanın çeşitli yerlerindeki performanslarda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. Son birkaç yıldırsa Cirque du Soleil’in kreatif direktörü. Madonna’yla yolları geçen yıl kesişiyor... Madonna, Laprise’in Cirque du Soleil’de sergilediklerine hayran kalıyor ve “Mutlaka onunla çalışmalıyız!” diye peşine düşüyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea2e71f018fbb8f870086f

SUPER BOWL’DA ÇALIŞTILAR

İlk kez geçen şubat ayında birlikte çalıştılar. Madonna, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından Amerikan Futbol Ligi Finali (Super Bowl) için yapacağı performansının yönetimini Laprise’in ellerine bıraktı. Üstelik bu gösteri için iddialıydı; “Dünyadaki en muhteşem şov için dünyanın en iyi performansını sergilemeliyim” açıklamasını yapmıştı. Indianapolis’te sahneye çıkan Madonna’nın 12 dakikalık gösterisini ABD’de 111 milyon kişi takip etti.

MDNA’YA TRANSFER OLDU

Performanstan çok memnun kalan Madonna, Laprise’i bırakmak istemedi; ona dünya turnesini hazırlamayı teklif etti. Bunun üzerine bir ek iş edindi; MDNA 2012 Dünya Turnesi’nin kreatif direktörlüğü! Madonna, turneye Laprise’in sözünden çıkmadan hazırlanmış. Nitekim, Cirque du Soleil’inkini aratmayacak bir nüfusa sahip ekip de konser öncesi dört buçuk saat prova yapıyor.

Haberin Devamı

HER ADIMI KONTROL EDİYOR

Perşembe akşamı TT Arena’daki bu muhteşem konseri izlemek için Laprise de İstanbul’daydı. Yakın arkadaşı, Deviant Ventures şirketinin kurucusu Umut Özaydınlı’nın davetiyle Laprise’i konser sırasında ses-ışık masasının bulunduğu bölümde ziyaret ettim.
Sahanın tam ortasında, sahnenin tam karşısındaki bu bölüm konserin tüm teknik kontrollerinin yapıldığı bir kumanda alanı.
Laprise, şarkı sıralarında gözünü ayırmadan sahnedeki her hareketi tek tek takip ediyordu: “Şimdi arkadan biri geliyor, Madonna’nın korsesini çekiyoor... Yukarıdakilerin bu noktada aşağı inmesi gerekiyor” diye anlatıyor; bir yandan da pür dikkat seyircinin tepkisini ölçüyordu.

Haberin Devamı

EKİBE VEDA PARTİSİ

Konserin ardından Laprise tüm ekibin kaldığı Çırağan Oteli’nin yolunu tuttu çünkü kendisi, MDNA turnesinin İstanbul ayağından sonraki konserlerinde ekibe eşlik etmeyecek. Bu sebeple kendisi için bir veda partisi de düzenlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!