Madonna ve Bob Marley ile Filmekimi

Venedik’te yuhalanan Madonna filmi “W.E.” mi desem, Bob Marley üzerine en samimi belgesel mi, Fatih Akın’ın “Cennetteki Çöplük”ü mü, yoksa Kim Ki Duk’un şiddet sahneleriyle tartışmalar yaratan “Acı” (Pieta) filmi mi?

Haberin Devamı

Bunlar ve çok daha fazlası, 29 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Filmekimi’nde.
Üstelik bildiğiniz gibi festival artık sadece İstanbul’da değil, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İzmir ve Diyarbakır’da da.
Bugünlük müzisyenlerden gidelim, Kim Ki Duk’un “Acı”sı ve diğerleri haftaya kalsın.
Kevin Macdonald’ın “Marley” adlı filmi, Bob Marley’le ilgili en samimi belgesel olarak nitelendiriliyor.
Film, 1981’in mayıs ayında Avrupa’da bir klinikte kanserden ölen Bob Marley’in gençliğinden uluslararası bir yıldız oluşuna yaşamının tüm evrelerini ele alıyor.
Marley ailesinin desteğiyle çekilen filmde daha önce gün yüzüne çıkmamış görüntüler, inanılmaz performanslar ve yakın dostlarıyla yapılmış röportajlar da var.
Filmin çıkış noktası, yönetmenin “Bob Marley nasıl ve neden hâlâ bu kadar etkili ve saygın? Nasıl oluyor da ölümünden 30 yıl sonra bile sadece ünlü bir müzisyenden çok daha fazlası?” sorusuna cevap arayışı.
Madonna imzalı “W.E.”, Venedik’teki gösteriminde yuhalanmıştı.
İçinde Haluk Bilginer’in de küçük bir rolünün olduğu “W.E.”, aralarında 60 yıl olan iki aşk hikâyesini aynı anda anlatarak geçmişle geleceği özenle birlikte işliyor.
Filmde Wally ile Evgeni’nin tanışmasına vesile olan müzayede gerçekten yapılmış. Bu müzayedede Kral Edward ile Wallis Simpson’ın eşyaları açık artırmayla satılmış.
20. yüzyılın en ünlü aşk öykülerinden biri olan Edward-Simpson aşkı, zamanında hem İngiltere’yi hem de Amerika’yı sarsmıştı.
Filmde kıyafetler Balenciaga, Christian Dior, Madeleine Vionnet, Elsa Schiaparelli, John Galliano gibi tasarımcılar tarafından özel olarak yaratılmış. Mücevherler Cartier’den gelmiş. Kostümler de Kostüm Tasarımcıları Birliği’nden ödüllü.
Madonna’ya göre “W.E.”, “gerçek aşkın doğası ve bu uğurda yapılan fedakarlıklarla verilen tavizler” hakkında bir film.
Sırf bu filmi neden yuhaladılar diye öğrenmek için bile gidip izlemeli bence. Ki, içimden bir ses bu kadar olumsuz eleştiriyi hiç de hak etmediğini söylüyor.
Madonna, olsa olsa fazla meyve verdiği için servet ve şöhret düşmanları tarafından taşlanmıştır.

Haberin Devamı

Marmaris’te Amfi Tiyatro’da

Haberin Devamı

30 Eylül Pazar günü pek çok ilde eş zamanlı olarak yapılacak olan Hayvan Hakları Yasası yürüyüşünden bir gün önce, 29 Eylül’de Marmaris Uluslararası Turizm, Doğa ve Yaşam Dostları Festivali kapsamında Marmaris Amfi Tiyatro’da sahnede olacağım.
Konserin en ilginç özelliklerinden biri, halkın ücretsiz, protokolün ise ücretli olarak izleyecek olması. Protokolün ve sponsorların katkılarıyla gecenin geliri sokak hayvanlarına gidecek.
Konserin mimarı İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter’le yeni yasa tasarısını değerlendireceğiz.
Şarkılarla, barkovizyondaki özel görüntülerimizle renklenecek olan gecede Güçsüzler ve Kimsesizler Vakfı Marmaris Şubesi Başkanı Yasemin Tümer, Körfez analiz çalışmalarını sürdüren Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Ahmet Kutengin ve Marmaris’ten başlayıp tüm yurda yayılan kan bağışı kampanyasını başlatan Marmaris Rotary Kulübü Başkanı Kayhan Budak da bizlerle olacak.

Haberin Devamı

Huysuz’a mektup

Seyfi Dursunoğlu hayranları bir web sitesi açmış; http://seyfidursunoglu.net/yorumlar/
1 Ekim’deki 81’inci yaş günü için kutlamalarını biriktiriyorlar.
Sitenin kurucusu Merve Civelek, biriken mesajları pazartesi günü kendisine bir mektupla ulaştıracakmış.
Bir tane de benden gelsin o zaman:
“Bunca yıl eksilmeden, artarak sevilmek; zeka, disiplin, çalışkanlık, cesaret, samimiyet, en çok da kalp... Benzemez kimse size, iyi ki tanımışım sizi.”

Yazarın Tüm Yazıları