Madonna’nın kardeşi Türkiye’de kral olur

Güncelleme Tarihi:

Madonna’nın kardeşi Türkiye’de kral olur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 16:33

Haberin Devamı

Madonna / Foto Galeri

Çok ortalama bir ses, cesur çıkışlar, iyi şov, yüksek ego, keskin pazarlama denklemine oturan bir kadın.

Geçtiğimiz günlerde Martı Yayınevi’nden çıkan kitabı Kız Kardeşim Madonna’yı okudum. Kitabı yazan küçük kardeşi Christopher Ciccone.

İlk bakışta kitap Madonna’nın hayatını deşifre edecek gibi duruyor. Okuyunca anlaşılıyor ki Madonna kardeşini zaten hayatına neredeyse hiç sokmamış.

Özeli, kariyeri, yaşadıkları, sıkıntılarıyla ilgili Amerika’nın boyalı basınından hallice bir bilgiye sahip.

Fakat esas çarpıcı nokta Madonna’nın kardeşine tavırları.

Bir kaç ay önce Time’daki bir makalede Madonna’nın kardeşini ‘doormat’ (paspas) olarak kullandığı yazıyordu.

Anlam verememiştim. Taşlar şimdi yerine oturdu.

Ciccone’un sahne şovlarının arasında kardeşinin terini silmek, o hapşururken eliyle ağzını kapamak gibi görevleri var. O bunları kardeş sevgisine bağlıyor ben çaresizliğine veriyorum.

Nedenini açıklayacağım.

Haberin Devamı

Madonna bugün 50 yaşında hala dünya müziğinin trendlerini belirlemede öncü, sahne şovlarıyla, verdiği mesajlarla M.J.’den sonra dünya üzerinde kalan belki de tek ikon.

Kardeşiyse dansçı olarak başladığı kariyerine iç mimar, yardımcı film yönetmeni, sanat yönetmeni, yapımcı, kostümcü, ressam ve küratör olarak devam ediyor.

Hiçbirinin eğitimini almış değil, herhangi bir şirkette de çalışmış değil, bütün bu işleri sadece kardeşinin dahil olduğu projelerde yapıyor. Ya da yapabiliyor.

Çünkü, Madonna’nın kardeşi de olsanız ABD’de kimse size saygı duymuyor çünkü orada akrabalık bağlarından çok liyakatınıza bakılıyor. Klancılık, goygoyculuk, kraldan çok kralcılık yok.

Tam da bu nedenle Christopher’ın mesleği olarak söylediği bütün bu kalemler Madonna’nın bünyesinde oluyor.

Christopher’ın Madonna’nın gücünü kullanarak yapabildiği tek şey gece kulüplerine beleş girip, en ön masadan yer ayarlamak.

Ciccone’un  kendinin masum köylü, ablasının da gaddar bir duygusuz olduğunu anlattığı yaklaşık 500 sayfalık kitabı okuduktan sonra kendime çıkardığım sonuçlar şöyle,

*Madonna gerçekten gözü kara, kariyeri için herkesi kendi reklam değirmeninde öğütebilecek kadar...

Haberin Devamı

*Kendisini protesto eden eşcinselleri, ailesinden yıllardır sakladığını bile bile, “bakın benim kardeşim de gay” demeciyle bastıracak kadar,

*Hakkında yapılan belgeselinin çekimlerinde annesinin mezarına sarılıp ağlayarak mezarı sahneye çevirecek kadar...

Ciccone’a gelince,

* Bu çocuktan adam olmaz, eğitim yok, herhangi bir alanda uzmanlaşma yok, rüzgar nereden eserse oraya savruluyor, uyuşturucu almış başını gitmiş, ipi kaçmış uçurtma. Hiç umut yok.

Son turnesinde Madonna’nın turnesinde dans etmiş Türk asıllı bir Fransız, turne bittikten sonra Türkiye’ye geldi, çıkmadığı gazete, dolaşmadığı televizyon kanalı kalmadı. Arkadaş artık Türkiye’de dans ederek hayatını kazanmak istediğini de söylemiş. İyi de yapmış.

Yalnız şunu belirtelim,

Haberin Devamı

Madonna’nın turnelerinde dansçı olmak için binlerce kişilik bir elemeden geçiyorsunuz.

Bir kaç senede bir yapılan bu turnelerden birinde dansçı olarak görev alanlar eğer isterlerse bir kaç sene bekleyip elemelere tekrar katılıyorlar. Yani ikinci kez görev almak piyangoyu iki kez tutturmak gibi bir şey.

Bence Ciccone’da buraya gelsin. "Madonna’nın kardeşi" diye kartvizit bastırır, kanallara, TV’lere çıkıp kardeşinin özel hayatını anlatır. İyi de kazanır.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!