Madonna bizden nefret ediyor

Güncelleme Tarihi:

Madonna bizden nefret ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Önceki akşam İstanbullu müzikseverlere doyumsuz bir konser yaşatan Massive Attack, sadece Hürriyet'e konuştu. 1991'de çıkarttıklarını ilk albümleri ‘‘Blue Lines'' ve 1994'te piyasaya sürdükleri ‘‘Protection'' ile dünya müzik pazarında önemli bir yere oturan Massive Attack, başarıları konusunda mütevazı davranıyor.

1990'ların müziğini değiştiren topluluklar arasında gösterilen Massive Attack elemanları, maceralarının başlangıcını şöyle anlattılar: ‘‘Birlikte müzik üretmeye başladığımızda, ne istediğimizi biliyorduk. Ruhumuz bizi nereye sürüklerse, oraya gitmeye karar vermiştik. İşin içine farklı ruhlar da karıştı ve bir baktık ki bu müzik ortaya çıktı. Tutmasını elbette istiyorduk, ancak bu bir şanstı. Önümüzde daha yapacak birçok şey var.''

Müzik dünyasındaki etkili yayın organlarının kendilerini 90'ların en önemli grupları arasına koymalarıyla da ilgilenmiyorlar: ‘‘Onlar yalan söylüyor'' diyerek kahkahalar atan topluluk, ‘‘Başarı elbette önemli. Biz de listelerle ilgileniyoruz. Parlak pop çocuklarıyla zirvede yarışıyor olmak eğlenceli doğrusu.''

Massive Attack elemanları, müzik dünyasının tanınmış isimleriyle yaptıkları ortak çalışmalar hakkında da ‘‘Bizim için değerli olan müzisyenlerle çalışmayı yeğliyoruz. Ortaya ilginç işler çıkıyor. Yeni albümde de böyle bir sürpriz var'' şeklinde konuştular. Önceki yıllarda Madonna ile bir çalışma için bir araya gelen Massive Attack elemanları bu konuda da , ‘‘Madonna bizimle çok çalışmak istedi. 'Marvin Gaye Song' için onunla birlikte çalıştık. Çok akıllı bir kadın. Bizi çok seviyordu. Ama birlikte çalıştıktan sonra onu herhalde öyle bir hale getirdik ki şimdi bizden nefret ediyor olmalı'' dediler.

İstanbul çok çılgın bir şehir

Massive Attack elemanlarından hiçbiri daha önce Türkiye'ye gelmemiş. İstanbul'da bu kapsamda bir festival yapıldığını duyunca önce çok şaşırdıklarını söyleyen topluluk elemanları ‘‘Ama Türkiye'ye gelip, konser vermek bize çok ilginç ve cazip geldi'' dediler. İstanbul'u biraz olsun gezme fırsatını elde ettiklerinin söyleyen Massive Attack elemanları, ‘‘İstanbul çok çılgın bir şehir... Çok değişik ve ilginç manzaralar gördük. İnsanlar da ilginç. Ancak ne yazık ki hep yağmur yağdı. İstanbul çok çılgın, biraz üzgün, biraz da çirkin bir şehir'' şeklinde konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!