Madoff’a ’dünyanın en zengin kadını’nın parasını kaptırmış

Güncelleme Tarihi:

Madoff’a ’dünyanın en zengin kadını’nın parasını kaptırmış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 00:00

50 milyar dolarlık batık ile tarihin en büyük ’Ponzi Oyunu’na imza atan Nasdaq Borsası’nın eski Başkanı Bernard Madoff’un mağdurları arasında 22.9 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadını olarak gösterilen 86 yaşındaki Liliane Bettencourt’un da olduğu ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü kozmetik firması L’Oreal’in kurucusu Eugene Schueller’in tek çocuğu olan Bettencourt’un, Madoff’a 1.4 milyar dolar kaptırdığı için önceki gün intihar eden iş adamı Thierry Magon de La Villehuchet tarafından yönetilen fonun en büyük yatırımcısı olduğu belirtildi.

Yönetmen Steven Spielberg, gayrimenkul dahisi ve medya patronu Mortimer Zuckerman, Nobel Edebiyat Ödülü Sahibi Elie Wiesel’den sonra Madoff mağduru ünlüler arasında Forbes zenginler listesinde, yaklaşık 23 milyar dolarlık servetiyle 17’nci sırada yer alan Bettencourt da katıldı. Bloomberg’in haberine göre, L’Oreal’in en büyük hissedarı konumundaki Bettencourt, New York’taki ofisinde 65 yıllık yaşamına son veren Villehuchet’in kurucusu olduğu Access International Advisors şirketi tarafından yönetilen fonun en büyük yatırımcıları arasında yer alıyor. Özellikle zengin Avrupalıların yatırım yaptığı bu fonun büyüklüğünün 3 milyar doları bulduğu belirtiliyor. Yardımseverliğiyle tanınan Bettencourt’un kurduğu Bettencourt Schuelle Vakfı ise Bloomberg’in haberi üzerine açıklama yapmak istemedi.

Yüzde 27.5 hisseye sahip

Dünyanın en zengin kadını olan Bettencourt, yıllık 34 milyar Eruro cirosu ve 63 bin çalışanıyla kozmetik devi olan L’Oreal’in yüzde 27.5 ile en büyük hissedarı konumunda bulunuyor. Yüzde 26.4 hissesi Nestle’ye ait olan L’Oreal’in geri kalan yüzde 46.1 hissesi ise halka açık. Bettencourt, Fransa’nın en zenginleri listesinde ise 26 milyar dolarlık serveti bulunan Bernard Arnault’un ardından ikinci sırada yer alıyor.

1 milyar sterlin için kızıyla mahkemelik oldu

LILIANE Bettencourt eşi ve kendisinin resimlerini çeken 61 yaşındaki fotoğrafçı François-Marie Banier’e "yaşam sigortası" olarak 1 milyar sterlin bağışlama kararı aldığı için geçtiğimiz hafta 55 yaşındaki kızı tarafından dava edilmişti. Ünlü zenginin kızı François Bettencourt Meyers annesinin ailenin servetini idare edebilecek akıl sağlığına sahip olmadığı iddiasıyla mahkemeye vermişti. "Servet fırsattır. Çok kazanıyorsanız vermesini de bilmelisiniz" diyen Bettencourt, ölünce kızına sadece L’Oreal’deki yüzde 27.5 hissesini vereceğini söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!