Madımak antibiyotik etkisi yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Madımak antibiyotik etkisi yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 09:39

Madımak antibiyotik etkisi yapıyor

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT yöresinin tescilli damak tatlarından birisi olan ‘Madımak’ yemeğinin idrar artırıcı ve söktürücü özelliğinin yanından bir çok rahatsızlıklara iyi geldiği belirtildi. 
Diyetisyen Gökhan Elbay, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ‘Yozgat ve Sivas yöresinde çok kullanılan madımak, uçucu yağ, tanen, glikoz ve nişasta içerdiğine’ dikkat çekerek, “İdrar arttırıcı ve idrar söktürücüdür. Antioksidan özelliği olan ve bitkisel bir antibiyotiktir. Kan şekerini düşürücü özelliği ile şeker hastalarına iyi gelir” dedi. 
Damarları büzücü etkileri ile basur, doğum sonrası kanamalar ile aşırı adet kanamalarına da faydalı olduğuna vurgu yapan Elbaş, “Madımağın doğranmış ve kurutulmuş yumrusundan hazırlanan çayın, karın ağrısının giderilmesinde, ishal ve iltihaplara karşı etkili olduğu biliniyor. Madımak otunun doğranmış ve kurutulmuş ‘drog’ denen yumrusundan hazırlanan çay, mide ve bağırsak hastalıklarıyla dizanteriye karşı antiseptik olarak kullanılıyor” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!