Madencilere 'Paramı yönetebiliyorum' eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Madencilere Paramı yönetebiliyorum eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 16:22

Madencilere 'Paramı yönetebiliyorum' eğitimi verildi

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK’ta, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Maliye Bölümü öğrencileri tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’nde işçilere ‘Paramı yönetebiliyorum’ konulu eğitim verildi.
'Paramı yönetebiliyorum' projesi eğitmeni BEÜ Maliye Bölümü öğrencisi Serhat Geyik, 2009’da hayata geçen projenin yürütme kurulunda Visa Türkiye, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği’nin yer aldığını söyledi. Gönüllü eğitmen Senanur Er ile birlikte eğitim verdiklerini belirten Geyik, şöyle dedi:
"Türkiye’deki 22 banka tarafından desteklenen projenin kişisel mali kaynakları bütçeleme ve finans hizmetlerini doğru kullanmaya yönelik ücretsiz eğitimler sunuluyor ve finansal bilinci geliştirerek, sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmak hedefleniyor. Akran eğitim modeline dayanan proje kapsamında eğitimler 81 ilde, 1360 gönüllü genç eğitmen tarafından veriliyor. Bizde şehrimizin simgesi olan madencileri görmezlikten gelmedik ve eğitimlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Eğitimlerde; gelir gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma, finansal hak ve yükümlülükler konuları işleniyor.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!