Maden ocağındaki yangını söndürme çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Maden ocağındaki yangını söndürme çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 11:58

ZONGULDAK'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Yangın dün sabah saatlerinde yerine 320 metre altında havalandırma amacıyla kullanılan galeride ahşap tahkimatın tutuşması sonucu çıktı.

Karbonmonoksit sensörlerindeki değerlerin yükselmesinin ardından yapılan incelemede 3- 4 metrelik alanda tespit edilen açık alevli yangın ile 623 işçinin çalıştığı ocak tahliye edildi.

Tahlisiye ekipleri, galeriyi saran duman nedeniyle yangın yerine ulaşmakta güçlük çekti. Gece boyunca yapılan çalışmalarda galeriye temiz hava verilerek yangına ulaşıldı. Su ve köpük sıkılarak yangına müdahale edildi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Tamamen söndü diyemeyiz. Ama kontrol altında ve suyla müdahale sürüyor. Bugün yangını tamamen söndürmek ve soğutma çalışmalarını tamamlamak istiyoruz. Daha sonra ocaktaki havayı temizleyip, ortamı güvenli hale getirdikten sonra üretime yeniden başlamayı hedefliyoruz" dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!