Maden ocağında kitap fuarı

Güncelleme Tarihi:

Maden ocağında kitap fuarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 10:54

Almanya’da Ruhr bölgesinin önemli kültür etkinliklerinden Ruhr Kitap Fuarı, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası ilan edilen eski maden ocağı Zeche Zollverein’de devam ediyor.

Haberin Devamı

Onbirinci kez düzenlenen fuar, Türk edebiyatının usta ve genç kalemlerini konuk ediyor. İki yıldır Zeche Zollverein’da ekim ayında düzenlenen fuar, sonbaharda pek çok etkinlik olması nedeniyle bu yıl ilkbahara alındı.

Kuzey Ren Vestfalya Uyum Bakanlığı Müsteşarı Thorsten Klute, bir öğrenci girişimi olarak başlayan Ruhr Kitap Fuarı’nın, eyaletin kültür etkinliklerinin önemli bir parçası haline geldiğini söyledi.

Maden ocağında kitap fuarı


Klute, çok dilliliği de teşvik eden bu kültür etkinliğini büyük takdirle karşıladıklarını vurguladı. Fuarın bu yılki onur konuğu gazeteci ve belgesel yapımcısı Osman Okkan’a onur ödülü verildi.

Okkan için övgü konuşmasını yapan Zülfü Livaneli, 14’üncü yüzyılda yaşamış tarihçi, düşünür ve toplum bilimci İbni Haldun’un, “İnsanlar birbirlerini tanıdıkça savaşlar azalır” dediğini hatırlatarak, Osman Okkan’ın yıllardır bunu farklı ülkelerden sanatçıları bir araya getirerek yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Livaneli, Okkan’ın böylece insanların farklı kültürleri tanımalarına katkıda bulunduğunu belirtti. 18 yaşında öğrenim için Almanya’ya geldiğini ifade eden Osman Okkan da ödül için teşekkür ederek, Zeche Zollverein’da verilen bu ödülün kendisi için çok özel bir anlam ifade ettiğini söyledi. 

Maden ocağında kitap fuarı
Fuarın onur konuğu gazeteci ve belgesel yapımcısı Osman Okkan’a onur ödülünü, eyaletin Uyum Müsteşarı Thorsten Klute verdi.

Okkan, Almanya’daki ilk yıllarında bu maden ocağında Türk madencilerle bir araya gelip onlara seminerler verdiğini anlattı. Ruhr Kitap Fuarı, 8 Mayıs’a kadar açık kalacak. 40 bin kitabın sergilendiği fuarda 20’nin üzerinde etkinlik düzenlenecek. Fuarda 6 Mayıs’ta fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in hayatını anlatan Osman Okkan’ın hazırladığı belgeselin Avrupa galası yapılacak. Essen Grillo Tiyatrosu’ndaki galaya Ara Güler de katılacak.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!