Maden devlerinden kritik çağrı

Güncelleme Tarihi:

Maden devlerinden kritik çağrı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 10:29

Dünyanın en büyük maden şirketleri, petrol ve doğalgaz sektörleri dahil tüm şirketlerin Birleşmiş Milletler koruması altında olan dünya mirası bölgelerdeki işletmelerini durdurmaları çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Önde gelen 23 maden şirketinin bir araya geldiği Uluslararası Madencilik ve Metaller Konseyi (ICMM) 2003 yılında, madenciliğin daha sürdürülebilir olabilmesi için dünya mirası sayılan yerlerde madencilik faaliyetine son verme kararı almışlardı.

ICMM Başkanı Tom Butler dün Hawaii'de toplanan Uluslararası Doğa Koruma Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, "Aradan 13 yıl geçmiş olmasına rağmen bizden başka şirketler ve sektörler hâlâ bu eşsiz değerdeki bölgelerde maden çıkarmaya devam ediyor" dedi.

Butler yazdığı Blog'da da, "Ekonomilerimizi, refahımızı ve varlığımızı destekleyen ekosistemler çöküyor. Mesaj açıktır: Acilen ve işbirliğiyle harekete geçmeliyiz.

Royal Dutch Shell 2003'te ICMM'e katılarak miras alanlarında çalışmayı reddeden tek petrol ve doğalgaz şirketi olmuştu. Fransız TOTAL ve Tullow Oil de bu yönde taahhütte bulundular.

Haberin Devamı

Ancak diğer büyük petrol şirketleri aynı yolu izlemedi. Küresel maden üretiminin yaklaşık üçte birini gerçekleştiren ICMM üyelerinin tümü de bu taahhüde katılmış değil.

Doğa koruma uzmanları, bu tür faaliyetler nedeniyle tehdit altında olan en önemli alanlardan birinin Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Virunga Ulusal Parkı olduğunu söylüyorlar.

Olağanüstü bir biyolojik çeşitliliğe sahip olan Virunga'da yaşayan goriller, filler ve diğer başka hayvan türleri de soylarının tükenmesi tehlikesiyle karşı karşıya.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!