Madde Bağımlılığıyla Mücadelede Medyaya Düşen Rol Tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Madde Bağımlılığıyla Mücadelede Medyaya Düşen Rol Tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 14:44

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI HEVRA KORUMA VE DESTEK MERKEZİ, MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELEDE MEDYAYA DÜŞEN ROL VE HABERLERDE KULLANILAN DİL ÜZERİNE EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Hevra Koruma ve Destek Merkezi, madde bağımlılığıyla mücadelede medyaya düşen rol ve haberlerde kullanılan dil üzerine eğitim semineri düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Hevra Koruma ve Destek Merkezi, “Medya Çalışanlarına Yönelik Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Medyanın Rolü” konulu eğitim semineri düzenledi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı 1 No’lu Toplantı Salonu’nda yapılan eğitime, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ve Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) üyeleri katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Hevra Koruma ve Destek Merkezi Koordinatörü Fırat Düzgün, Hevra’nın kuruluş amacı ve tarihçesi hakkında bilgi verdi. Hevra’nın yaptığı anket çalışmasının verilerini gazetecilerle paylaşan Düzgün, merkezin madde bağımlılarıyla ve madde bağımlılığıyla ilgili çalışmalarını anlattı.
Ardından konuşan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi’nden (ÇAMATEM) psikiyatrist Elif Ateş Budak, maddenin kullanım şekilleri ve toplumsal etkileri hakkında detaylı bilgi verdi. Maddeye başlamayı önlemek için neler yapılması gerektiğini anlatan Budak, madde kullananlarda meydana gelen davranışsal ve bedensel değişikliklere dikkat çekti. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin (TUBİM) madde bağımlılığıyla ilgili Diyarbakır ve Türkiye’nin değişik kentlerinde yaptığı araştırmaları karşılaştırmalı olarak sunan Budak, ÇAMATEM’in işleyişi hakkında da basın mensuplarını bilgilendirdi.
Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı, Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Mehmet Işık da, gazetecilerin madde bağımlılığıyla ilgili yaptığı haberleri irdeledi. Madde bağımlılığıyla ilgili yaklaşık 50 gazeteciyle yaptığı araştırmayı katılımcılarla paylaşan Işık, haberlerde kullanılan dilin nasıl olması gerektiği konusunda düşüncelerini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!