Madde bağımlılığı suça sürüklüyor

Güncelleme Tarihi:

Madde bağımlılığı suça sürüklüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 14:11

Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, uyuşturucu madde kullanımının suça eğilimi artırdığını belirterek, "Bu alanda yayımlanan çalışmalara göre, güvenlik birimlerine suça sürüklenme nedeni ile getirilen çocukların yüzde 39.1'i, bağımlılık yapan madde kullanmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Uyuşturucu kullanımı ve temininin engellenmesine yönelik birçok ülkede etkin mücadele verildiğini, Yeşilay'ın da bu konuda öncü olduğunu ifade eden Yılmaz, Türkiye'de uyuşturucu madde kullanımına ilişkin şunları söyledi:
“Ergenler arasında büyümenin bir sembolü olarak görülen sigara ve alkol kullanımının yaygınlığına son yıllarda madde kullanımının da eklendiği görülmektedir. Geçiş maddesi olan sentetik uyuşturucular ile başlayan ilk denemeleri, sıklıkla daha ağır maddelerin kullanımı takip etmektedir. Uyuşturucu madde kullanımı, riskli davranışlar gösteren çocuklarda sık olarak gözlenmektedir. Herhangi bir maddeyi kullanan çocukların aynı zamanda başka bir madde de kullanıyor olması seyrek değildir.

İLETİŞİM KURMAK ÖNEMLİ

Özellikle ailelerin dikkatli olması gerekmektedir. Çocuklarla iletişim, onlara kazandırılması gereken yaşam becerileri bağımlılıktan koruyucu en önemli faktördür. 2010-2014 yıllarında, güvenlik birimlerine suça sürüklenme nedeni ile getirilen çocukların yüzde 39.1'i bağımlılık yapan madde kullanmıştır. Suça sürüklenip bağımlılık yapan madde kullanan çocukların yüzde 69.2'sinin sigara, yüzde 7.4'ünün sigara ve esrar, yüzde 5.9'unun esrar, yüzde 5.4'ünün de sigara ve alkol kullandığı görülmüştür. 2013 yılında 10 bin 504 çocuğun da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandığı, sattığı veya satın aldığı belirlenmiştir. Çocukların yüzde 41.9'unun bağımlılık yapan madde kullandığı belirlenmiştir." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!