Madalya yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Madalya yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2009 00:00

Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası dün İstanbul’da sona ererken, bu yıl 24’üncüsü düzenlenen şampiyonada sporcularımız; erkeklerde 5 altın, 4 gümüş, 3 bronz, bayanlarda da 1 altın, 3 gümüş olmak üzere toplam 16 madalya kazandı.

Şampiyonada altın madalyalarımızı, erkeklerde 48 kiloda Ferhat Pehlivan, 51’de Selçuk Eker, 54’de Abdullah Dursun, 64’de Onur Şipal, 69’da Önder Şipal, bayanlarda + 81’de Şemsi Yaralı aldılar. Bayanlarda Gülseda Başıbütün (46), Gülbahar Genç (57), Özlem Dinç (60), erkeklerde Furkan Ulaş Memiş (54), Çetin Özdemir (57), Abdülkadir Köroğlu (69), Adem Kılıççı (75) gümüş madalyaların sahipleri oldular. Erkeklerde Kerem Gürgen, Bünyamin Aydın (57) ve Ural Karslıoğlu (60) da bronz madalya kazandılar.

Cömert ailesinin verdiği "turnuvanın en iyi boksörü" ödülüne, geçtiğimiz yıl dünyada hem erkeklerde hem bayanlarda en iyi boksör seçilen ve Ahmet Cömert Turnuvası’nda şampiyon olan İrlandalı bayan sporcu Katie Taylor layık görüldü. Taylor’a ödülünü, Ahmet Cömert’in eşi Ülker Cömert verdi. Furkan Ulaş Memiş’in "en centilmen", Şemsi Yaralı’nın da "en teknik" boksör seçildiği turnuvanın madalya törenine Cömert ailesinden Atilla Cömert, Nilgün Cömert ve torun Canan Uğur katıldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!