Madalya rekortmeni

Güncelleme Tarihi:

Madalya rekortmeni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanlar'ın ünlü yüzücüsü, 4X100 ve 4X200 serbest takım yarışmalarında kazandığı altın madalyalarla şampiyona tarihinde en çok altın madalya kazanan Fransız Michael Gross'u yakaladı.

Havuzda eski günlerini arayan, beklenen dereceleri gerçekleştiremeyen Almanlar'ın ünlü yüzücüsü Franziska van Almsick, takım yarışmalarında kazandığı altın madalyalarla Avrupa Şampiyonası tarihine geçti. Almsick, 4X100 ve 4X200 metre bayanlar serbest takım yarışmalarında aldığı altın madalyalarla, 13 altın madalya ile şampiyona tarihinde en çok altın kazanan Fransız Michael Gross'u yakaladı.

Van Almsick, genel madalya toplamında da İstanpool'99'da Gross'u geçmeyi hedefliyor. İki sporcunun da Avrupa şampiyonalarında 13 altın yanında 2'şer gümüş madalyası var. Ancak Gross, 1 de bronz madalyayla van Almsick'in bir adım önünde. Gross'u genel toplamda da yakalama şansını bayanlar 100 metre serbestte final yüzerek yakalayan Alman yüzücü, 8'inci olarak bu fırsatı değerlendiremedi.

Almanya'da elemeleri geçemediği için dünya rekorunu elinde tuttuğu 200 metre serbestte yarışamayan Alman yüzücü, şimdi gözünü 100 metre kelebek ve 4x100 karışık takım yarışında madalyaya çevirdi. Van Almsick, ‘‘Şampiyonada birbirinden yetenekli ve iyi yüzücüler var. Bu yüzden madalya kazanmak kolay değil. Elimden gelenin en iyisini sergileyip, bireyselde de madalya kazanmaya çalışacağım’’ dedi.

Avrupa Sutopu Şampiyonası Çizme'de

AVRUPA Yüzme Birliği (LEN), Avrupa Sutopu Şampiyonası'nın 2-11 Eylül 1999 tarihleri arasında İtalya'da yapılacağını açıkladı. LEN, Avrupa Sutopu Şampiyonası'nda bayanlar mücadelesine İtalya'nın Prato kentinin, erkekler maçlarına da Floransa şehrinin evsahipliği yapacağını bildirdi.

4 sporcumuz yarışacak

İSTANPOOL'99'da bugün 6 kategoride madalyalar sahiplerini bulurken, seçmelerde 4 sporcumuz yarışacak. Bayanlar 50 metre sırtüstünde Derya Erke, bayanlar 200 metre kelebekte Tuğçe Diker, erkekler 50 metre serbestte Çetin Oğuz ve bayanlar 50 metre serbestte de Selin Bülbül yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

Stockbauer: Altını Boeller'e borçluyum

İSTANPOOL'99'da bayanlar 800 metre serbestte altın madalya kazanan Alman Hannah Stockbauer, ‘‘Antrenörüm Roland Boeller bu şampiyonada yanımda olmasa bu altını kazanamazdım’’ dedi. Stockbauer, ‘‘Yarışta erken öne geçmem bana büyük avantaj sağladı. Yarış öncesi gergindim ancak, evde yarışı izleyen babamın daha sinirli olduğunu düşününce sakinleştim’’ diye konuştu.

GÖZÜ OLİMPİYATTA

Erkekler 200 metre kelebekte 1:57.20 ile Fransa'ya şampiyonadaki 3. altın madalyayı kazandıran Franck Esposito, asıl hedefinin olimpiyat olduğunu söyledi. Esposito, ‘‘Bu daldaki en iyi zamanımı yapmaya çok yaklaştım ancak bunu başaramadım. Bu şampiyonluk önemli ama asıl hedefim gelecek yıl Sydney'de yapılacak olimpiyatta altın madalya kazanmak’’ dedi.

Caslaru'nun 8 yıllık özlemi

RUMENLER'in ünlü bayan yüzücüsü Beatrice Caslaru, tam 8 yıl aradan sonra bir Avrupa Şampiyonası'nda madalya almayı başardı. 1991’de Atina'daki Avrupa Şampiyonası'nda 400 m serbest, 200 m kurbağalama, 200 ve 400 m karışıkta gümüş madalya alan Caslaru, 8 yıldır hasret kaldığı madalyalara İstanbul'da 400 ve 200 m karışıkta gümüş madalya ile ulaştı.

Atlamada İtalyan şovu

ENİ 24. Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda, erkekler 3 m senkronize tramplen atlamada altın madalya İtalyan Donald Miranda-Nicola Marconi çiftinin oldu. İtalyan çift 303.24 puanla şampiyonluğu elde ederken, Alman Alexander Mesch-Holger Schlepps ikilisi 299.79 puanla gümüş, İngiliz Antonio Ali-Mark Shipman çifti 296.01 puanla bronz madalyayı aldı.

Havuzda kaybolduk

Yüzme seçmelerinde mücadele eden dört sporcumuz da başarılı olamayarak elendi.

24. Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda dün mücadele eden 4 sporcumuzda elemeleri geçemedi. 100 ve 50 metre sırtüstünde başarılı olamayınca Türkiye Yüzme Federasyonu ile arasında gerginlik yaşanan Derya Büyükuncu, 200 metre sırtüstü elemelerini geçemedi. Büyükuncu, 2:04.07 ile serisinde 7., 23 sporcu arasında 18. olup yarı finale kalamadı. 200 metre sırtüstündeki diğer sporcumuz Orel Oral da 2:13.83'le Büyükuncu'nun yarıştığı seride sonuncu genel sıralamada 21. oldu. Erkekler 100 metre kelebekte Onur Tarlabaşı 59.23'le 43 sporcu arasında son sırayı alırken, bayanlar 200 metre kurbağalamada İlkay Dikmen 2:39.30 ile 18 sporcu arasında 17. sırayı aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!