Maçtan sonra

Güncelleme Tarihi:

Maçtan sonra
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2002 01:49

Türkler çok kaliteli

G.ANTEPSPOR
ile prensipte anlaşan Senegal Milli Takımı nın, Fransız teknik direktörü Bruno Metsu, ‘‘Takımımla gurur duyuyorum. Çok kaliteli bir Türk takımına karşı yitirdik. Bu gece bireysel yetenekler sonucu belirledi. Senegal'in ilk 8'e kalması, Afrika futbolunun geleceği için büyük umutlar verdi’’ dedi.

Tarihi zafer, 12 Dev Adam'a moral oldu

17. Dünya Kupası‘nda Türkiye’nin Senegal'i yenerek, tarihinde ilk kez yarı finale çıkması, basketbol camiasında da coşkuyla karşılandı. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Milli Takım'a emeği geçen herkesi kutladığını belirtirken, Dünya Şampiyonası öncesi bu olayın kendilerine moral verdiğini söyledi.

Maçın yıldızı Hasan Şaş

FIFA,
Türkiye ile Senegal arasında yapılan karşılaşmada sahanın en başarılı ismi olarak Hasan Şaş'ı gösterdi ve maçın futbolcusu olarak bu oyuncuyu seçti. Hasan, Kupa’da finale kadar gideceklerini ve kendilerine güvendiklerini söyledi.

Otelde zafer çığlıkları

MİLLİ
Takım futbolcuları, Senegal maçı sonrasında kamp yaptıkları otele geldiklerinde çılgınca bir kutlama yaptılar. Altın golün sahibi İlhan Mansız ve asisti yapan Ümit Davala başta olmak üzere tüm ay yıldızlılar, peş peşe şampanya patlattılar. Milliler akşam yemeğinde hep bir ağızdan Gençlik Marşı'nı söylediler. Bu arada Milli Takım futbolcularının ailelerinin bugün Japonya'ya gitmesi gündeme geldi. Futbol Federasyonu'nun konu ile ilgili kararını bugün vereceği öğrenildi.

Misyonerler iş başında

TÜRKİYE-
Senegal maçının oynandığı Nagai Stadı çevresinde Hıristiyan misyonerler iş başındaydı. İki Müslüman ülkenin maçında, Hıristiyanlığı yaymak için uğraşan misyonerler, her iki ülke takımlarının taraftarlarına Hırıstiyanlık ile ilgili broşürler dağıtarak, dinlerinin propagandasını yaptılar. Bu arada maç öncesi stat çevresinde toplanan Afganlı gençler, Afganistan'a ‘‘Yardım elinizi uzatın’’ afişleriyle ve imza toplayarak,ülkelerine para toplamaya çalıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!