Maçtan notlar...

Güncelleme Tarihi:

Maçtan notlar...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

G.Birliği tarih yazdı

G.Birliği, 3-0'lık sonuçla, Birinci Futbol Ligi tarihinde İstanbul'da ilk kez Beşiktaş'ı yendi. Beşiktaş ile İstanbul'da daha önce 27 lig maçına çıkan başkent ekibi, bunların 17'sinde sahadan yenilgiyle ayrılmış, 10 kez de berabere kalmıştı.

Shorunmu ve Nihat'a tepki

Beşiktaşlı taraftarlar, G.Birliği maçında özellikle Nihat ve Shorunmu'ya tepki gösterdi. Bir grup taraftar, Nihat'a sözle sataştı. Genç oyuncu da tribünlere cevap verince, taraftarlar, ‘‘Nihat dışarı’’ diye tempo tuttu. Taraftarlar, skor 3-0 olduktan sonra Shorunmu'yu topu her tuttuğunda alaylı biçimde protesto ettiler.

İnönü'de 2. şok

Ligin 8. haftasında Trabzonspor'a yenildikten sonra oynadığı 6 maçı da kazanan Beşiktaş, uzun bir aradan sonra mağlubiyetle tanıştı. Siyah beyazlı takım ayrıca, 7. haftadaki 4-2'lik G.Antep yenilgisinin ardından kendi evinde 2. kez mağlup oldu.

Az parayla büyük iş

G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Beşiktaş galibiyeti sonrasında, ‘‘Bu başarının devamı gelecek. Az parayla büyük işler yapacağız’’ dedi. Beşiktaş'ı İstanbul'da ilk kez yenmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Cavcav, ‘‘Biz, futbolculara büyük paralar veremiyoruz. Ancak alacağımız yabancı futbolcuyu da iyi takip ediyoruz. Babangida bize 500 bin dolara maloldu ama sergilediği futbolu herkes gördü.’’

Stat dolmadı

Lig lideri Beşiktaş'ın Gençlerbirliği ile yaptığı karşılaşmada tribünler dolmadı. BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 18 bin siyah beyazlı taraftar izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!