Maçın hakkı beraberlikti

Güncelleme Tarihi:

Maçın hakkı beraberlikti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 00:14

Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Filip Holosko, Sivasspor ile ligde deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçla ilgili olarak, “İkinci yarıdaki oyunumuzla galibiyeti hak ettiğimizi gerçekten söylemek mümkün değil. Maçın skoru haklı denebilir” dedi.

Holosko, maçın ardından yaptığı açıklamada, ilk yarıda maçın hakimi olduklarını, ciddi pozisyonlar bulduklarını, Veli ve Fernandes'in kaleciyle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Bu pozisyonları değerlendirebilirdik. Duran toptan pozisyonlarımız vardı. Nihayetinde ilk yarı sonunda içeriye 1-0 önde girdik. Ancak ikinci yarıda ileride top tutamadık. Orta sahanın ortasında çok top kaybettik ve nihayetinde Sivasspor bu şekilde üzerimizde çok çabuk baskı kurdu” ifadelerini kullandı.

Holosko, “İkinci yarıdaki oyunumuzla galibiyeti hak ettiğimizi gerçekten söylemek mümkün değil. Maçın skoru haklı denebilir” diye konuştu.

Performansını nasıl bulduğu yönündeki soru üzerine Holosko, “Benim performansımı değerlendirmek bana düşmez. Onu aslında hocamıza sormak lazım. İlk yarıdaki oyunumdan ben de memnunum. Gerçekten iyi oynadık ama ikinci yarıda takım olarak ileride top tutmayı beceremedik ve ben de bütün takımın bir parçası olarak kendimi yeterli bulmuyorum” cevabını verdi.

Beşiktaş'ın golünü atan savunma oyuncusu Tomas Sivok ise şöyle konuştu:
“İlk yarıdaki oyunumuzla aslına bakarsanız, ilk yarının skorunu hak etmiştik. Maça iyi başladık, topu ileride iyi tuttuk, pozisyonlar bulduk. Sivasspor'a karşı oyunun hakimiydik, ancak ikinci yarıda bambaşka bir durum hasıl oldu, nihayetinde ikinci yarıda ileride top tutamadık, iyi paslaşamadık, son anlarda Sivasspor üzerimizde ciddi bir baskı kurdu. Sivasspor'a pozisyonlar verdik ve aslına bakarsanız beraberlik bence maçın skoru.”

-Sivasspor cephesi-

Sivassporlu oyuncu Uğur Kavuk da maçla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
“Maçı kazanmak istiyorduk, ilk yarıda istediğimiz oyunu sergileyemedik. İyi mücadele ettik ama Beşiktaş'ın bizden çok pozisyonu vardı. Nitekim bir yan topta golü yedik. İçeride devre arasında kendi aramızda konuştuk, bu maçı çevireceğimizi söyledik. Çevirmemiz gerektiğini söyledik, ikinci yarıda bize yakışır şekilde oynadık, daha iyi mücadele ettik. İkinci yarıda bizim pozisyonlarımız daha çoktu, daha net pozisyonlarımız vardı. Amacımız kazanmaktı, başaramadık, 1 puan bizim için kötünün iyisi. Çünkü bizim hedeflerimiz vardı, bu hedeflerimizden bir tanesi ilk dörde girmek, rakibimiz de Beşiktaş'tı, onları burada yenmek istiyorduk, ama başaramadık.”
Tüm takım arkadaşlarını mücadelelerinden dolayı kutlayan Uğur, “Önümüzde Fenerbahçe maçı var, inşallah oradan istediklerimizi alırız” dedi.

Sivasspor'a beraberliği getiren gole imza atan Erman Kılıç ise “Hedeflerimize ulaşmak açısından Beşiktaş maçı bizim için iyi bir fırsattı, güzel bir maçtı. Biz de bu maçtan galip ayrılmak istiyorduk. Fakat maça biraz kötü başladık, yani önceki Sivasspor'u ilk yarıda izlettirdiğimizi düşünmüyorum. Fakat ikinci yarıda oyuncu değişikliğiyle birlikte takım biraz havaya girdi ve yüklendik, iyi de pozisyonlar bulduk. Gol de bana nasip oldu. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Haftaya Fenerbahçe maçı var, inşallah o maçtan da 3 puan alırsak, Sivasspor hedeflediği yerlerde olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Sözleşmesinin ne zaman bittiğinin sorulması üzerine Erman, “Bu sezon sonu bitiyor” cevabını verdi. Son haftalarda attığı goller ve sergilediği performansla dikkati çeken Erman, sezon sonu bir kariyer planlaması yapıp yapmayacağı yönündeki soruyu “Şu an Sivasspor'un başarısı için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Ben bunu düşünmek de istemiyorum, konuşmak da istemiyorum. İnşallah sezon bittiği zaman oturulup konuşulacaktır” ifadeleriyle yanıtladı.

Golü atarken kaleye bakıp bakmadığı yönündeki soru üzerine Erman, “Tabii kaleciye baktım, bir de arkadan 'vur' sesi geldi. O da Kadir'miş, 'vur' dedi, ben de vurdum, güzel bir gol oldu” dedi.
Orta saha oyuncusu Kadir Bekmezci, maçın kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, “mutlaka kazanmak istiyorduk. Çünkü bizim hedeflerimiz var, ama kazanamadık. İlk yarıda istediğimiz oyunu sergileyemedik, Beşiktaş'a çok pozisyon verdik. Nitekim de 1-0 öne geçtiler ama biz hiçbir zaman maçtan kopmadık, Erman ağabeyim çok süper bir gol attı, o golle maç 1-1 bitti, 1 puan aldık. Artık bu maç bitti, Fenerbahçe maçına konsantre olacağız” diye konuştu.

Bu arada, Sivasspor maçında sarı kart gören Beşiktaş kaptanı İbrahim Toraman, cezalı duruma düştü. Dördüncü sarı kartını gören Toraman, Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!