Maçın ardından

Güncelleme Tarihi:

Maçın ardından
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 23:57

- Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Özat: "Bu takımın başarısı için birlikteliği sürdürüp, sonuna kadar mücadelemizi vermemiz lazım. Bu çocuklar yapmış oldukları mücadeleyle düşmeyi hak etmiyorlar"- "Önümüzde 10 maç var. 5'ini alırsak, dışarıdan da 1-2 beraberlik getirsek bu takımın ligde kalacağına inanıyorum" - Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Bakkal: "Pes etmek yok. Kaliteli bir takımız"

Haberin Devamı


MERSİN (AA) - Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, futbolcularının, gösterdikleri mücadeleyle Spor Toto Süper Lig'de kalmayı hak ettiklerini ifade etti.

Özat, Medicana Sivasspor'u 1-0 yendikleri karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kazanan bir antrenör olarak gazetecilerin karşısına çıkmanın daha güzel ve keyifli olduğunu söyledi.

Maçta iyi mücadele ettiklerini belirten Özat, şöyle konuştu:

"Malını, paranı kaybedebilirsin ama onuru kaybedemezsin çünkü para pul yerine konuyor ama onur, haysiyet yerine konulmuyor. Spora da bunu vurguladığınız zaman yenersin veya yenilirsin. Mücadele etmeyen bir sporcunun uzun vadede de olsa bir yere gelme şansı olduğunu düşünmüyorum. Ben, oyuncularıma bunu anlatıyorum. Onun için bugün gösterdikleri mücadeleden dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Aslında, Beşiktaş, Osmanlıspor ve Torku Konyaspor maçlarında da golü yiyene kadar pozisyon bile vermeyen bir Mersin İdmanyurdu vardı."

Haberin Devamı

Kalan 10 haftalık süreçte, Fenerbahçe dışındaki tüm takımların kendileriyle aynı potada yer alabileceğini vurgulayan Özat, bu nedenle tüm maçların çok önemli olduğunu kaydetti.

Takımda oluşan birlikteliği sürdürmeleri gerektiğini anlatan Özat, şunları söyledi:

"Burası büyük bir camia. Yaklaşık 91 yıllık bir camia, stadı bitmiş, bir tek tesis eksiği var. Bu da başarı gelirse tamamlanabilecek. Oyuncularımın çabalarını görüyorum. Ben de ilk defa yarın izin yapacağım. Geldim geleli ilk defa çocuklarımı yarın görmeye gideceğim. Önümüzde 10 hafta var. Bu takımın başarısı için birlikteliği sürdürüp, sonuna kadar mücadelemizi vermemiz lazım. Bu çocuklar yapmış oldukları mücadeleyle düşmeyi hak etmiyorlar. Biz bir hafta onlar için çalışıyoruz. Onlar da bir gün bizim için çalışıyor. Önümüzde 10 maç var. 5'ini alırsak, dışarıdan da 1-2 beraberlik getirsek bu takımın ligde kalacağına inanıyorum. Tita da gelecek yarın. İlk defa tam kadro çalışacağız."


- Medicana Sivasspor cephesi


Haberin Devamı

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, bugün bekledikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirtti.

Maçın her iki takım için de ortada olduğunun altını çizen Bakkal, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İlk yarının sonuna doğru Hasan Kabze ile yakaladığımız bir pozisyon var. İkinci yarıya iyi başlayan takımdık. Özellikle 3'e 3 gittiğimiz pozisyonlarda golü bulmamız gerekiyordu. Bulamayınca atanın kazanacağı bir maç oldu ve Mersin kazandı. Bugün kazanmayı hak edecek bir oyun oynamadık mı? Oynamadık. Geçen hafta Antalyaspor maçında daha coşkulu bir takım vardı. Bu takımın başında benim 4. maçım. Bu süreci beraber yaşama adına, geldik. Yani 14 haftalık geldik. Devam edeceğiz ve 18 puanımız var. Üstteki takımların da 23-24 puanları var. Pes etmek yok. Kaliteli bir takımız. Tabii bu maçta daha iyi oynamamız gerekiyordu. Daha iyisini yapabilecek kaliteli oyunculardan kuruluyuz. Mersin attı, kazandı, yolumuza devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Stresli ortamlarda üretmenin zor olduğuna dikkati çeken Bakkal, "Bundan sonra daha zor. Bu süreç devam edecek ama bırakmayacağız. Ben, pes eden birisi değilim. Pes etmek yok. 4 haftadır oyuncuların iyi niyetinden şüphem yok. Bunun bir gün döneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!