Maccabi Tel Aviv'e devlet koruması

Güncelleme Tarihi:

Maccabi Tel Avive devlet koruması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2011 13:15

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde E Grubu ilk maçında yarın karşılaşacağı İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımı, İstanbul'a geldi. Kafile çok geniş güvenlik önlemleri altında kalacağı otele gitti.

Haberin Devamı

THY'ye ait tarifeli uçakla İstanbul'a gelen Maccabi Tel Aviv'in Teknik Direktörü Mordehay Iwanir, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, daha önce de Türkiye'ye geldiklerini belirterek, “Politika ile futbol birbirine karıştırılmamalı. Buraya gelmemizle ilgili bir endişemiz yok. Hiçbir şeyden korkumuz yok. Futbol futboldur, politika da politika. Sahada bazı tezahüratlar olabilir ama biz buraya futbol oynamaya geldik” diye konuştu.

Bu arada, Maccabi Tel Aviv kafilesi gelmeden önce Atatürk Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Çok sayıda sivil polis havalimanında görev yaptı. Havalimanının dışında da çevik kuvvet ekipleri bulunduruldu.

Güvenlik çemberi içinde otobüse binen İsrail kafilesi, polis eskortu ile havalimanından ayrıldı. Takımın ayrılışı sırasında kısa süreli yol trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı

MACCABİ İÇİN SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI / FOTO GALERİ

BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ İSTANBUL'DA - WEB TV

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Kulübü, yarın İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla oynanacak UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçıyla ilgili taraftarlarına çağrıda bulundu.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle; "Futbol Takımımız'ın Avrupa'daki kritik sınavı öncesinde Büyük Beşiktaş Taraftarına önemli görevler düşmektedir.

Beşiktaşımız'ın 15 Eylül 2011 Perşembe günü saat 20:00'de Maccabi Tel Aviv ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçını, gerek Futbol Takımımız'ın Avrupa başarılarına bir yenisini eklemesi, gerekse UEFA ve dünya futbol kamuoyu tarafından son derece centilmen ve fair-play ruhuna sahip olarak bilinen taraftarlarımızın, bir kez daha aynı misafirperverliği göstermeleri açılarından önemli bir fırsat ve şans olarak görmekteyiz.

Son günlerde bazı sosyal paylaşım sitelerinde müsabaka öncesi ve sırasında protesto etmek, sahaya atlamak dahil birçok eylem yapılacağı şeklinde duyumlar alınmakta olup, tüm bu bilgiler gerek bizler, gerekse İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerince izlenmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Ancak gene de hem ülkemizin değerlerine yakışmayacak hem de Kulübümüz'ün UEFA nezdinde cezalar alabileceğinden endişe duyulan bazı oluşumlardan kaçınılması noktasında, Büyük Beşiktaş Taraftarına önemli görevler düşmektedir.

Haberin Devamı

Bu önemli karşılaşmada taraftarlarımızın güvenlik güçlerine yardımcı olmaları, fair-play ruhunu ön planda tutarak sadece takımımızı coşkulu bir şekilde desteklemeleri, başarılı bir sonuç ile UEFA Avrupa Ligi'nde grup müsabakalarına galibiyetle başlamamız en önemli dileğimizdir.

Taraftarlarımızın 15 Eylül 2011 Perşembe akşamı Fiyapı İnönü Stadı'nda oynayacağımız müsabakayı bir şölen havasına çevirmesi, misafirperverliğimizi tüm dünyaya göstermesi, ülkemizin farklı kültürlere karşı hoşgörüsünü göstermesi bakımından önemli bir fırsat olarak değerlendirerek, Camiamızın bu önemli sınavdan yüzünün akıyla çıkmasına destek olmasını dileriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!