Macbook Air serisi yolun sonuna mı geliyor?

Güncelleme Tarihi:

Macbook Air serisi yolun sonuna mı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 05:35

Macbook Air serisi tarih mi oluyor? Apple'ın bu sene yeni bir MacBook Air tanıtmayacağına dair dedikodulara bir yenisi daha eklendi. İddialar doğruysa Cupertino merkezli firmanın notebook'larda MacBook Pro'lara odaklandığına şahit olabiliriz. Yani Macbook Air yerini tamamen Macbook Pro'ya bırakabilir.

Haberin Devamı

Teknoloji yazarı Jack March, konuştuğu kaynağın Apple'ın yeni MacBook Air modelleri tanıtmayacağına dair "güçlü ipuçları" verdiğini, Apple'ın hafif laptop'larının yolun sonuna geldiğini iddia etti. MacBook Air'in bu sene yenilenmeyeceğine dair söylentiler, daha önce de ortaya çıkmış, basitleştirilmiş bir MacBook serisiyle yola devam edilmesinin daha yerinde olacağı söylenmişti.

March'a göre en son MacBook Air'den daha hafif MacBook Pro modelleriyle yakında tanışacağız. Yani bu senenin 13 inç'lik MacBook Pro'su, aslında yıllardır beklenen "MacBook Air Retina" olacak.

iPad Air serisinin öldürülmesinin bir başka nedeni, iPad Pro olabilir. Blog yazarı March'ın daha önceki MacBook iddialarında haklı çıktığını söyleyelim. Bununla birlikte işe fiyat tarafından bakıldığında Apple'ın Air serisini sonlandırması pek mantıklı görünmüyor. MacBook Air'lerin giriş modelleri uygun fiyatlara sahipler ancak MacBook Pro'ların ucuz olduğunu söylemenin pek imkanı yok. Yani bu tür bir hamle Apple için gereksiz bir risk olabilir.

Haberin Devamı

Bir başka olasılık, Apple'ın sadece 11 inç'lik MacBook Air'i üretmekten vazgeçerek, büyük modeli üretmeyi sürdürmesi. Neyse ki olacakları görmek için çok beklememiz gerekmeyecek çünkü MacBook duyurularının Haziran'daki Apple WWDC'de yapılması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BMW'NİN 30 UNUTULMAZ OTOMOBİLİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!