Macarlardan bağımsızlık resepsiyonu

Güncelleme Tarihi:

Macarlardan bağımsızlık resepsiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2017 14:38

1956 Macar İhtilali ve Bağımsızlık Savaşı’nın 61. yıl dönümü, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss’in verdiği resepsiyonla kutlandı.

Haberin Devamı

JW Marriott Hotel’deki resepsiyona Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Macaristan Başbakanı Başdanışmanı Geza Szocs’nün yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetliler katıldı. Büyükelçi Gabor Kiss, eşi Dora Kiss’le birlikte davetlileri kapıda karşıladı. Bakan Özlü, buradaki konuşmasında, 1956’da Macar halkının başlattığı hareketin, özgürlüğün kapılarını açan, şanlı bir hareket olarak kayıtlara geçtiğini vurgulayarak, bu ihtilalin hedeflerini gerçeğe dönüştürenleri saygıyla selamladığını söyledi. Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Kiss de, resepsiyona katılanların, Türk-Macar dostluğuna değerli bir katkı olan “2 Ülke 1 Kamera” sergisine göz atma imkanına sahip olacaklarını belirterek, Büyükelçiliğin Ankara, Budapeşte ve Pecs’te fotoğraf sergileri düzenlediğini kaydetti.

ÇİGAN ORKESTRASINDAN MACAR MÜZİĞİ

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Bakan Özlü, Büyükelçi Kiss ve Macaristan Başbakanı Başdanışmanı Szocs, milli gün pastasını kesti. Çigan orkestrasının Macar müziği icra ettiği resepsiyonda, Norbert Papp’ın kum animasyonu gösterisi sunuldu.

BAKMADAN GEÇME!