Maalesef Türk-Rus krizine dönüşmüştür

Güncelleme Tarihi:

Maalesef Türk-Rus krizine dönüşmüştür
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 23:37

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Rusya ile tırmanan krizi değerlendirirken, Türkiye’nin hiçbir zaman gerilimin, çatışmanın tarafı olmak istemediğini defaatle söylediğini belirtti.

Haberin Devamı

Davutoğlu dün KKTC’ye hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Şunu Rus yetkililerin bilmesi icap eder; Türk uçakları Rus hava sahasını ihlal etmedi. Türk uçakları, Rus uçağını herhangi bir hava sahasında hedef almadı. İhlal edilen hava sahası, Türk hava sahasıdır” dedi. Davutoğlu, Türkiye’nin yanı başında bir savaş cereyan ederken, hava sahasının ihlali karşısında sessiz kalınmasını kimsenin beklememesi gerektiğinin belirterek şöyle devam etti:

“Oturup konuşulur, tekrar ilişkilerimizin, normal iletişime açık bir şekilde sürmesi sağlanabilir. Ama bunun yerine karşılıklı suçlamalarla, Türkiye’ye dönük asılsız ithamlarla ‘Türkiye DEAŞ’tan petrol alıyormuş, arkasında şu varmış’, bu tür ithamlarla Türk hava sahası ihlalini örtmek de mümkün değil. Suriye krizi bir Türk-Rus krizi değildir. Hatta Rus-NATO krizi de değildir. Ama bu tutumun sürdürülmesi sebebiyle maalesef Türkiye ile Rusya arasında krize dönüşmüş bulunmaktadır. Ümit ederiz ki bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Ümit ederdik ki, Paris’te Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Putin arasında bir görüşme gerçekleşsin, olmadı.” 

Haberin Devamı

Duygulu anlar

Maalesef Türk-Rus krizine dönüşmüştür


Başbakan Davutoğlu, Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’le birlikte Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti. Davutoğlu, şehit mezarlarına karanfil bırakırken duygulu anlar yaşadı.

Kıbrıs’ta barış çığır açar

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet’in güvenoyu almasının ardından ilk resmi yurtdışı ziyaretini dün KKTC’ye yaptı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, “Türkler ve Rumların yan yana barış içinde yaşadığı Kıbrıs, Ortadoğu’ya güzel örnek olacağı gibi Avrupa’da da yeni bir çığırın açılmasına vesile teşkil edecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!