LYS'de çift taraflı cevap kâğıdı

Güncelleme Tarihi:

LYSde çift taraflı cevap kâğıdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 23:18

LYS’de bu yıl ilk kez çıkacak açık uçlu sorular için ayrı cevap kâğıdı verilmeyecek. ÖSYM Başkanı Ömer Demir, “Kısa cevaplı sorular için LYS’de kullanılacak cevap kâğıtlarında bu amaçla tasarım değişikliğine gidildi. Matematik dışındaki oturumların cevap kâğıtları arkalı önlü olacak, iki yüzüne de kodlama yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

LİSANS Yerleştirme Sınavları (LYS), 10-11 ve 17-18 Haziran’da yapılacak. LYS-1’e 839 bin 124, LYS-2’ye 470 bin 409, LYS-3’e 832 bin 994, LYS-4’e 538 bin 885 ve LYS-5’e 101 bin 332 aday başvurdu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, LYS’ye başvuran toplam öğrencinin 1 milyon 72 bin 396 olduğunu söyledi. Sınavın içerik ve müfredata uygunluk açısından önceki senelerden farkının olmadığını belirten Demir, tek yeniliğin açık uçlu ‘kısa cevaplı’ soruların bulunması, 2017 LYS’de sorulacak sözel ve sayısal açık uçlu soru örneklerinin ‘osym.gov.tr’ sitesinden erişime sunulduğunu hatırlattı. Kısa cevaplıların yanıtı bir sözcük, bir sayıyla adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan veya kodlanan sorulardan oluşacağını anlatan Demir, özetle şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı



“Açık uçlu sorular, testlerin sonlarında yer alacak. Bu sorulardan elde edilecek sonuçlara göre, Yükseköğretim Kurulu sonraki sınavlarda nasıl yol izleneceğine karar verecek.

MATEMATİKTE OLMAYACAK
Kısa cevaplı sorular için ayrı yanıt kağıdı verilmeyecek. Cevap kâğıtları, arkalı önlü (çift taraflı) olacak ve iki yüzüne de kodlama yapılabilecek. Matematikte cevap kağıdının arka yüzü olmayacak. Cevapları, ilgili kutucuklara sola dayalı yazılıp kodlanacak. Bunu yapmayanlar, cevap vermemiş sayılacak. Değerlendirmede doğru cevap sayısından yanlış sayısının dörtte biri çıkarılmayacak. Adaylar bildiği cevap, kaç harften ibaretse onu yazacak. Yani cevabın verilen boşluğun tümünü dolduracak bir sözcük, rakam olması gerekmez. Cevap kâğıtlarının arkalı ve önlü imajları alınarak tarandı, bilgisayarda çözümlenerek okundu, arşivlendi.
LYSde çift taraflı cevap kâğıdı

Adaylar, sınav başlamadan 15 dakika önce sınav binaları kapatılacağından, yola vakitli çıkmalı. Kuralları iyi okusunlar. Bazen adayları uyarmayla ilgili durum, salondaki asayişi bozabiliyor. Görevlilerin adaylarla yakın temas kurup kuralı hatırlatmak için de olsa ikili konuşmasını istemiyoruz. Aday, soruları cevaplamak için öngörülen kuralları da biliyordur, çünkü çok önceden açıkladık. Görevli adayı uyarmak zorunda değil.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!